banner564

Tepkisiz kalamayız

Larnaka ve Baf’tan giriş yapan turistlerin sadece yüzde 2.2’si KKTC’de tatil yapabiliyor

Tepkisiz kalamayız
banner598

 Rum Turizm Örgütü (KOT) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs’a karşı uyguladığı ırkçı siyaseti gözler önüne seriyor.
    Haravgi gazetesine göre, 2018 yılı içinde Ada’ya Güney Kıbrıs’taki hava ve deniz limanları üzerinden giriş yapan turistlerin yüzde 95,8’inin tatillerini Güney’de, yüzde 2,2’sinin KKTC’de geçirdiği, yüzde 2’sinin de Ada’nın her iki tarafında da tatil yaptığı ortaya çıktı.
   Larnaka ve Baf Havaalanları’nı kullanan AB vatandaşlarının KKTC’ye geçişlerini engelleyemeyen Rum polisinin, diğer yandan İsrail, Arap ve Rus vatandaşlarının, tatil için kuzeye geçeceklerini söylemeleri halinde deport edildiği belirtiliyor. Rumların bu tutumu KKTC otellerine ve ekonomisine ağır bir darbe vuruyor.
   KKTC’deki turizmciler, bu ırkçı davranışın önüne geçilmesi için üst düzeyde siyasi girişim yapılmasını veya karşı tedbirler alınmasını istiyor.
Güney’den giriş yaparak tatilini KKTC’de geçiren turistlerin çoğunluğunu yüzde 6,7 ile Almanlar, 2017’de yüzde 10 ile İsrailliler ve ardından yüzde 5,8 ise İngiltere’den gelenler oluşturdu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473