banner564

Kriz vurdu

Kıbrıslı Türklerin büyük bir çoğunluğu yeni yılı ya evlerinde ya da yerli otellerde karşılayacak

Kriz vurdu
banner598

Pelin YÜKSELAY
Kıbrıslı Türklerin büyük bir çoğunluğu yeni yıla evlerinde girmeye hazırlanıyor! Ekonomik koşullar nedeniyle KKTC halkının tatil planı yapamadığını belirten tur operatörleri “parası olanlar da yılbaşını yerli otellerde geçirecek” dedi.
   Diyalog’a konuşan tur operatörleri, geçmiş yıllarda İstanbul, Antalya, Budapeşte, Londra, Paris’i tercih eden ve yeni yılı yurt dışında karşılayanların, bu yıl eve kapandığına dikkat çekti. Tur operatörleri, Şubat tatilinde kayak merkezlerine yönelik rezervasyonların da eskisi kadar yoğun olmadığını belirtti.


Seyahat Acenteleri yetkilileri ne dedi?
Süleyman Adak (DemTur Travel): 
“Yeni yılda Türkiye’den ülkemize yoğun bir turist akışı olacak. Özellikle Merit Crystal ve Merit Park en çok talep edilen oteller arasında. Kıbrıslı müşterilerimiz ise yeni yılı Orta Avrupa’da geçirmeyi tercih ediyorlar. Türkiye’de ise İstanbul ve Antalya otelleri. Daha çok Şubat tatili için talepler var. Özellikle Bulgaristan’a talep büyük. Henüz netleşmedi ama bu yıl Bulgaristan revaçta olacak gibi. Bunun harici kayak turizmi. Kartalkaya, Uludağ ve Palandöken müşterilerimizin sorduğu destinasyonlar arasında. 
Sibel Polatkan (Polatkan Turizm Direktörü): 
“Açıkçası bu yeni yıl da çok bir şey yok. Genelde Kıbrıslı Türkler yeni yılı aileleriyle geçiriyorlar. Yeni yıl için gelen müşterilerimiz de genel olarak Kıbrıs otellerini tercih etti. Bu yeni yılda en çok tercih edilen oteller Limak, Concorde ve Salamis oldu. Bunun harici yurt dışı pek yok. Yoğunluk daha çok Şubat tatiline yönelik.  Uludağ kayak turlarına çok kayıt var.  Yoğunluk bunlarda. Fiyatlar 2 bin 300 TL’den başlıyor. Bir de Dubai turu. Şubat tatilinde en çok tercih edilenlerden. Dubai turu da 349 Euro’dan alıcı buluyor. Şunu da belirteyim vatandaşlar 2019 yazı için Antalya otellerine erken rezervasyonlara başladı. Ancak onda da sorun uçak biletleri. Düşünün Aralık’tayız. Ağustos’ta Antalya uçak bileti 600 TL. Uçak bilet fiyatları düşmeli.” 
Özlem Kubilay (Sayar Turizm Outgoing Müdürü): 
“Yeni yıl satışlarımız iyi gidiyor. Türkiye’de Antalya, İstanbul otellerine pek rağbet yok. Yeni yılda Türkiye’de Antep-Urfa-Mardin turu açtık. Ona rağbet oldu. Bunlar harici insanlar yurt içi otellerine yöneldi. Acapulco ve Salamis en fazla sattığımız yurt içi oteller oldu. Avrupa’da ise ‘Lampland’ yani Finlandiya Kuzey Işıkları. Yeni yılı Finlandiya’da geçirecek müşterilerimiz de mevcut. Finlandiya Paketimiz 899 Euro’dan satışa çıktı. Genel olarak yoğunluk Şubat tatilinde var ama. Özellikle Doğu Ekspresi ile Kars. 2 bin 500 Liradan başlayan fiyatlarla satışta. 
Meliyha Cebeci (Arima Turizm Direktörü): 
“Bu yılbaşı çok sönük geçiyor. Yeni Yıl turu koyduk biz çok da uygun fiyata, birçok kişi de sordu ama talep olmadı. En son 2 kişi tura yazılmak istedi talep olmadığından biz de turu iptal ettik. Çok soran oluyor. Gerek Antalya otelleri, gerek yurt içi oteller. İnsanlar yurt içi otellere hiç yanaşmıyor. Çok pahalı. Ona verecekleri parayla çok daha uyguna Antalya otellerine gidebiliyorlar ama onu da bu yıl tercih etmediler. Normalde yoğun çalışan bir acenteyiz ama bu yılbaşına yönelik gerçekten inanılmaz bir iş düşüklüğü var. Kendilerine bireysel olarak bilet kesen insanlarımız vardı, onlarda yok. İnsanlarımız içten içe, sessiz sessiz ekonomik krizi yaşıyor. Ben bu yılbaşı turizm acentelerinin işlerinin düşmesini buna bağlıyorum. 
Mehmet Barkınay (Neşeli Turizm Direktörü): 
“Ekonomik kriz yılbaşı seyahatlerini çok etkiledi. Hiç talep yok. Yeni yılın ailesinin yanında geçirmek isteyenlere İngiltere bileti satışı yaptık. Bir de az miktarda yurt içi otel sattık. Genel olarak talep Salamis By Conti Resort’a oldu. İnsanlar bu yılı daha çok evlerinde aileleriyle geçirecekler. Şubat tatili içinse bir umut var. Tayland turlarımız yoğun talep görüyor bir de Uludağ Otelleri. Tatil süresi daha uzun olduğundan sanırım vatandaşlarımız Şubat tatilini yurt dışında geçirmeyi tercih edecek.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473