banner564

İşbirliği önerildi

KTÖS; Lapta, Girne ve Alsancak belediye başkanlarıyla görüşerek bölgedeki okulların sorunlarını paylaştı

İşbirliği önerildi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lapta, Girne ve Alsancak belediyeleri ile görüşerek Girne bölgesindeki okulların sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı. 
Sendika, Girne bölgesindeki okullardaki yoğunluğa dikkat çekerek yeni okulların yapılabilmesi için belediyelerden destek talep etti. 
KTÖS’ten verilen bilgiye göre, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yeni eğitim öğretim yılında sorunlar olacağını şimdiden görebildiklerini ve sorunlara işbirliği ile çözüm bulunması gerektiğini dile getirirken, özellikle Girne bölgesindeki nüfusun yoğunlaştığını, ekonomik büyümenin ekolojik dengeye dikkat etmeden geliştiğini ve inşaat ve hizmet sektöründeki yoğunluğun okulların ve sınıfların özerkliğini olumsuz etkilediğini ifade etti.
Elcil, bölge nüfusunun yatırımlara endeksli bir şekilde arttığını, ama bu büyümede eğitim ve sosyal alanların planlanmadığı için bir kaosa doğru sürüklenildiğini belirtti. 
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, okul nüfuslarının 400 civarı olması gerektiğine işaret ederek, Girne bölgesinde bu sayının arttığını ve özellikle 23 Nisan İlkokulu'nun bin öğrenci civarına ulaştığını ifade etti. 
Bu durumun çocuklar ve öğretmenler açısından adaletsizlik ve eşitsizlik olduğunu belirten Elcil, bu durumun düzeltilmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti. 
Girne bölgesine 1 ilkokul, 1 anaokul ve 1 de dört yaş okulu yapılması gerektiğini söyleyen Elcil, bu okulların yapılması için belediyelerden destek talep etti. 
Elcil, gelecek günlerde Girne bölgesindeki sivil toplum örgütleri ile ortak bir toplantı düzenleyip, soruna çözüm arayacaklarını ifade ederek, belediye başkanlarını toplantıya davet etti.
KTÖS heyetinin Çatalköy Belediye Başkanı’yla görüşmesinin ise ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474