banner564

Oynatmaya az kaldı

Kalecik santralinde iki gün üst üste yaşanan arıza Karpaz halkını çileden çıkardı

Oynatmaya az kaldı
banner598
İskele’ye bağlı Kalecik Köyünde bulunan trafo merkezinde önceki gün yaşanan patlamanın ardından bu sabah saatlerinde yeniden arıza yaşanması bölge halkını çileden çıkardı.
Peş peşe yaşanan arızalar nedeniyle elektriklerin kesilmesi karşısında isyan edenler arasında Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da vardı.
Sennaroğlu, kişisel facebook hesabından bu sabah 00.10’da, “Oynatmaya az kaldı. Yine tüm bölgede elektrikler gitti... Yeni takılan trafoların aşırı yüklenmeden dolayı devre dışı kaldığı belirtildi. Bir taraftan sıcaktan kavrulan halkımız, Bir taraftan susuzluğu gidermek için gece gündüz çalışması gereken su motorlarının durması…” ifadeleriyle paylaşımda bulunarak bölgede yaşanılanları özetledi.
Diyalog’a ulaşan bölge sakinleri ise iki gün üst üste yaşadıkları mağduriyet karşısında adeta isyan etti.
Bölge sakinleri, Kalecik’teki arıza nedeniyle elektriksiz kaldıklarını, sorunun giderilmesi ve çalışmalar hakkında yetkililere ulaşamamaktan dert yandı.
“Sıcak yaz günü klimalar söndü, buzluklar sustu, karanlıklar içinde kaldık” diyen bölge sakinleri, kabusa dönen elektrik kesintilerinin bir an önce giderilmesini istedi.
Kıb-Tek’ten alınan bilgiye göre arızanın hatlar arası kısa devre veya aşırı yükten olabileceği üzerinde duruluyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474