banner564

İşlemler hızlandı

Şubat- Ağustos arasında 43 bin çalışma, 243 iş kurma, 384 de öğrenci çalışma izni verildi

İşlemler hızlandı
banner598

 Yapılan yeni düzenlemeyle,  geçtiğimiz aydan başlayarak;  Çalışma İzin Merkezi’nde başvuru yapıldığı tarihten itibaren 10 gün içinde çalışma izni mührü pasaportlara vurularak işverenlere teslim ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yabancı uyruklu çalışanların çalışma izin işlemlerinin yapıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma İzin Merkezi’nde, vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini ve hızını arttırmak amacıyla Bakanlık bir takım önlemler alarak yeni düzenlemeler yaptı.
Daha önce çalışma izin mühürü vurdurmak isteyen işverenler tarafından Çalışma İzin Merkezi’ne sunulan pasaportlar 3 ay içinde teslim edilirken, yeni düzenlemeyle Çalışma İzin Merkezi’nde başvuru yapıldığı tarihten itibaren 10 gün içinde çalışma izni mührü pasaportlara vurularak işverenlere teslim ediliyor.

Takip belgesi ile bilgi edinme 
Çalışma İzin Merkezi’ne işlem yaptırmak için başvuran işveren ya da işveren vekillerine Bakanlık tarafından takip belgesi verilerek, çalışma izni, iş kurma izni ve öğrenci çalışma izni işlemleri hakkında bilgilendirme sağlanıyor.
İşveren ve işveren vekilleri tarafından çalışma izin işlemlerinin başlatıldığını belirten evrak teslim tarihinin bulunduğu takip belgesiyle; Çalışma İzin Merkezi’ne başvurulması halinde,  işlem süreci hakkında bilgi alınabilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473