banner564

Sil baştan

Polis, Güney Kıbrıs’ta cinayet işledikleri belirtilen ve Tatlısu’da yakalanan zanlıların isimlerinin sahte çıktığını, soruşturmanın sekteye uğradığını açıkladı

Sil baştan
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da 4 kanunsuz tabance ile 8 adet canlı mermi ile yakalanan, ayrıca Güney Kıbrıs’ta, 8 Şubat’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen zanlılarla ilgili yeni tespitler ortaya çıktı.  Üzerlerinde çıkan kimlik belgelerinde isimleri Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis olarak görülen zanlıların tüm belgelerinin sahte olduğu anlaşıldı. Polis, cinayete de karıştıkları iddia edilen Gürcüstan uyruklu zanlıların gerçek kimliklerini ve isimlerini belirlemek için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İnterpol ile temasa geçti. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09:30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı  Alexix Moisidis’e ait ikametgah içerisinde yapılan arama sonucunda, Moisidis’e ait bel çantası içerisinde 1 adet toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Polis, aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 adet gazlı tabanca ile şaşma bulunduğunu belirtti. Erdelhan, aynı sitede bulunan ve mesele ile bağlantılı olan zanlı Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgâhında ise bir hazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi.

Soruşturma sekteye uğradı
Zanlıların kendilerine ibraz etmiş olduğu kimlik, pasaport ve sürüş ehliyetlerinin sahte olduğunun belirlendiğini ve zanlıların gerçek kimliklerinin belirlenmesi amacı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İnterpol ile temas halinde olduklarını anlatan Erdelhan, zanlıların kimliklerinin sahte olması ile birlikte soruşturmanın sekteye uğrayarak gerilediğini ve yapılması gereken bir çok araştırmanın olduğuna dikkat çekerek, mahkemeden ek süre talep etti.
Yargıç Mine Gündüz, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların, 8’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474