banner564

Sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Başbakan Erhürman, acil para beklentisiyle ilgili bir açıklama yapmadı, teknik görüşmelerin Fuat Oktay ile devam edeceğini söyledi

Sıcak karşılama
banner598

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da Bir saat 35 dakika süre ile görüşen Başbakan Tufan Erhürman, özellikle acil para ihtiyacı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

   Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bir süre önce, döviz kurundaki yükselişten kaynaklanan 240 milyon TL bütçe açığı konusunun, Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay ile yapılacak bundan sonraki görüşmelerde ele alınacağı belirtiliyor. 
   Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı.  Erhürman'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay karşıladı. Başbakan Tufan Erhürman, Erdoğan ile saat 14.00’te görüşme yaptı. Erdoğan ve Erhürman arasındaki görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. 
Görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da hazır bulundu. 
   Başbakan Tufan Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası BRT’ye açıklamalarda bulundu. Erhürman, “Olumlu bir görüşme oldu. Genel olarak sorunları aktardık. Zaten onlar da pek çok şeyin farkında. Bu sorunlar üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Eldeki kaynaklar çerçevesinde neler yapılabileceğini değerlendirdik. Esas teknik çalışmayı Başkan Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile yapacağız. Fuat Bey’le görüşmelere devam edeceğiz” dedi.
   Başbakan Tufan Erhürman, Ankara’daki temaslarını tamamlamasının ardından bugün yurda dönecek. Erhürman, bugün 10.35 uçağıyla Ankara’dan hareket edecek. Erhürman’ın saat 11.30’da KKTC’de olması bekleniyor. Başbakan Erhürman’a Ankara temaslarında Başbakanlık Müsteşarı Berkan Tokar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Muratoğlu eşlik ediyor.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474