banner564

Herkes zarar görüyor

Akıncı, göreve geldiği günden bu yana Kıbrıs konusunda, sonuca ulaşılabilmesi için kararlılıkla çalıştığını söyledi

Herkes zarar görüyor
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, göreve geldiği günden bu yana Kıbrıs konusunda, sonuca ulaşılabilmesi için kararlılıkla çalıştığını, adım atılması ve inisiyatif alınması gereken yerlerde, gerekli adımları atıp inisiyatif aldığını, bunu yine yapacağından da kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Akıncı “Ancak sadece benim veya bir tarafın adım atıp, inisiyatif alması ile işler yürümüyor” dedi.  Sendikal Platform Temsilcilerini

kabulünde yaptığı konuşmada ekonomik gündeme de değinen Akıncı, yaşanan darboğazdan bir an önce çıkılması temennisinde bulundu.
Bazen işlerin iyiye, bazen de kötüye gittiğini, bu kötüye gidişten ise herkesin zarar gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkede bir de kangrenleşen Kıbrıs sorunu bulunduğunu, bu sorunun ise 50 yıldır aşılamadığını kaydetti.  Eylül ayı sonunda New York’ta gerçekleştirilecek görüşmeye işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs konusunun bu görüşmede yeniden ele alınacağını anımsattı. 
Göreve geldiği günden bu yana, Kıbrıs konusunda sonuca ulaşılabilmesi için kararlılıkla çalıştığını, adım atılması ve inisiyatif alınması gereken yerlerde, gerekli adımları atıp inisiyatif aldığını, bunu gene yapacağından da kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “ancak sadece benim veya bir tarafın adım atıp, inisiyatif alması ile işler yürümüyor” dedi.  Rum tarafından son zamanlarda, bu işin bir 50 yıl daha sürmeyeceğini kavrayan açıklamaların geldiğini, statükonun sadece Türkler için değil, Rumlar için de iyi olmadığı yönünde düşünen kesimlerin arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bunların iyi gelişmeler olduğunu söyledi. 

Kıbrıs sorunun bir an önce bitmesi bizim de isteğimiz
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunun bir an önce bitmesini kendilerinin de istediğini, her iki tarafın hak ve çıkarlarını gözetecek federal bir çözüm için kararlı davranılmasının hala mümkün olduğuna vurgu yaptı.  Bunun dışında hayatın devam ettiğini, bu devam eden hayatın gerçeklerinden birinin de TL kullanımı nedeniyle, halkın cebindeki paranın erimesi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun tek çaresinin Euro’ya geçilmesi olmadığını, bunun en önemli örneklerinden birinin de Euro kullanmaya geçen ve ekonomik kriz yaşayan Yunanistan ve Güney Kıbrıs olduğunu kaydetti.  
Ev ödevlerinin iyi yapılıp, örnekleri iyi değerlendirmek gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sendikal Platformun yaptığı çalışmaları iyice inceleyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendi ekonomi danışmanları ile yaptığı değerlendirmeleri de hükümete aktardığını söyleyerek, hükümetin, öncelikli ve sonra yapılabilecek önerileri değerlendireceğini düşündüğünü kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473