banner564

Müteahhitler öneri sundu

Gürcafer, Girne dağ yolu ile ilgili ivedi önlemler alınmasını ancak bunların popülizmden uzak sonuç odaklı olmasını beklediklerini söyledi

Müteahhitler  öneri sundu
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, geçmişte ölümlü kazaların yaşandığı ve önceki gün yine ciddi bir kazanın meydana geldiği Girne dağ yolu ile ilgili ivedi  önlemler alınmasını ve alınacak önlemlerin popülizmden uzak sonuç odaklı olmasını beklediklerini söyledi.
Gürcafer, geçmişte olduğu gibi bilimsel araştırmadan uzak, iş araçlarına zaman kısıtlaması uygulayarak ve geriye kalan zaman dilimi içerisinde trafiğin daha yoğun ve daha tehlikeli seyir ettiği gerçeğini göz ardı etmemek gerektiğini kaydetti.
Bu nedenle, yapılacak olan düzenlemeler öncesinde bilimsel araştırma yapılması gerektiğine işaret eden Gürcafer, sorunun çözümünün de bu bilimsel temelde üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Gürcafer, yaptığı yazılı açıklamada, Girne dağ yolunda yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik öneriler ortaya koydu. 
Yeni yapılacak yolun projesinin mevcut sosyal ve ekonomik yapı incelenmeden üretilmiş bir proje olması halinde, yol tamamlandıktan sonra da benzer sorunlar yaşanmaya devam edeceğini vurgulayan Gürcafer, söz konusu yolda yaşanan sorunların köklü çözümü için Birlik olarak bazı önlemlerin uygulamaya konmasını istedi.

Neler önerildi?
Gürcafer Birliğin önerilerini şöyle sıraladı:
“Yeni yol tamamlanana kadar yol güzergahındaki hız sınırı maximum 65 km olarak sınırlandırılmalıdır.
İvedi olarak tonaj kontrolü yapılabilecek kantar veya benzeri düzenek kurulmalıdır.
Yol boyunca oluşmuş olan ve esas tehdit unsuru olan dikey ondülasyonlar, kemirici araç konarak kemirilmeli ve geçici yamalama yapmak sureti ile seyir güvenli hale getirilmelidir.
Yeni yol tamamlanana kadar, en az iki ekip olmak üzere, yedi yirmi dört trafik polisi ekiplerince güzergah denetlenmelidir.
Girne ve kuzey sahil bölgesinde bulunan ekonomik hareketlilik ve yatırımlarla ilgili taşımacılık ihtiyacı düzenlenirken trafik yoğunluğu yaratmayacak bir düzenlemeye gidilmelidir.
Yeni yol yapılırken iş araçları ve sivil araçların mümkün olduğunca aynı güzergahı kullanmadan seyir edebileceği bir düzenleme yapılmalıdır.”

Bakanlık açıklama yaptı
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Lefkoşa-Girne anayolu yenileme çalışmalarının trafiğe kapanan 4.8 kilometrelik bölümünün günlük yaşama getirdiği külfet dikkate alınarak,  vardiya ve ekipman artırımına gidilerek, planlanan 3 aylık sürenin kısaltılarak daha önce tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Bakanlık, Girne dağ yolunun yenileme çalışmalarının planlandığı şekilde yürütüldüğünü kaydederek, ara emri sorunu çözülen Güzelyurt- Lefke bölünmüş yolunun Güzelyurt-Doğancı bölümünün mart ayının ikinci yarısında hizmete açılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Lefkoşa – Girne anayolu yenileme çalışmaları, Girne Değirmenlik (Girne dağ yolu) anayolu ve Güzelyurt – Lefke Çift şerit yol projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474