banner564

‘Asla başaramazlar’

KITSAB Başkanı Orhan Tolun ve KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, KKTC turizmini baltalamak isteyen Rum turizmcilere tepki gösterdi

‘Asla başaramazlar’
banner598
Pelin YÜKSELAY
Baf Otelciler Birliği’nin, KKTC turizmindeki gelişmelerin önlenmesi amacıyla Rum hükümetine çağrıda bulunması turizmle ilgili örgütlerimizden tepki gördü. Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun ile Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, Rum tarafının tavrını eleştirirken “Sonuçta ne yaparlarsa yapsınlar KKTC turizminin gelişmesini engelleyemezler”dedi.
   KITOB Başkanı Fethi Özboğaç, görüşlerini şöyle dile getirdi: 
   “Bunu yıllardır yapıyorlar. Ancak ülkemize gelen turist akışını asla durduramazlar. İstedikleri kadar engeller koymaya çabalasınlar. Türkiye’den gelen turisti nasıl engelleyecekler? Ben bu durumu esefle karşılıyorum. İki ülke arasında bir sürtüşme varsa bile adamızdaki gelir kaynaklarını kısıtlayıcı adımlar atmamalılar. Rumlar bizi fakirleştirmek istiyorlar. Bu açıklamalar gelişme sürecine de gölge düşürüyor tabi. Bu tür hareketler doğru değil.” 

Tolun: Turist gelmesini engelleyemezler
   KITSAB Başkanı Orhan Tolun ise görüşlerini şöyle açıkladı:
   “Onların tek derdi KKTC’ye turist gelmemesi. Ama şunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. Onlar KKTC’ye turist gelmesini asla ve asla engelleyemezler. Rumlar sanıyorlar ki biz ekonomik açıdan bunalımda olursak barış sağlanır ama unuttukları bir durum var. Barış isteyen taraf biziz. O yüzden çabaları çok başa çıkacak. Bir de buradan Ercan Devlet Havalimanı yöneticilerine ve KKTC’ye sefer yapan hava yollarına bir çağrım var. Uçak bilet fiyatlarını düşürün. Bizleri Larnaka’ya muhtaç etmeyin. Ercan Havalimanı’nı Larnaka’dan daha cazip bir havalimanı haline getirin. Bizim turizmimizin gelişmesi asla durmaz. Hatta şunu da ekleyeyim 2018, 2017’den çok daha iyi bir yıl olacak. 
   Önlemlerin başında siz basınımızın bu yöndeki haberlerini sınırlaması geliyor. Larnaka üzerinden KKTC’ye gelen turist konusuyla ilgili çok fazla haber yapılmaması hatta gerekirse hiç yapılmaması gerekiyor. Güney Kıbrıs’ta KKTC gazeteleri sürekli takip ediliyor. Bu konuda net önlem alınması şarttır. Bizim KKTC’ye gelen-giden turist hakkında bilgi vermememiz gerekiyor. Bakın size bir örnek vereyim; bundan 25 yıl önce biz İsrail’den gemi ile turist getirmeye başladık. 1 yıl boyunca bunu basından gizledik. Çok iyi bir turist akışımız vardı. 1 yılın sonunda basını çağırdık ve konuyu aktardık ancak yazmamalarını, gizli kalmasını talep ettik. 

“Aleyhimize çok şey yazıldı”
   Aralarından bir gazeteci bu habere yer verdi. 1 hafta içerisinde turistler rezervasyonlarını iptale başladı. Rum gazeteleri, söz konusu geminin hayaletli olduğundan tutun da pis, güvensiz olduğuna kadar her şeyi yazdı. Sonuç olarak bizim turizmimiz sekteye uğradı. İşte bunu bildiğimden diyorum. Yazılmamalı, çizilmemeli, yer verilmemeli. Önlemlerin başında bu geliyor. Bunun yanında Rumlar Avrupa vatandaşlarının KKTC’ye gelmesini engelleyemezler. Bu kararı Avrupa verir. Ancak işte ne yapar ederler, zorluk çıkarırlar. Bunu 23 Nisan 2017’de de gördük. Sırbistan’dan geçen çocukların havalimanından dahi çıkmasına izin vermediler. Şunu kabul edelim, Güney Kıbrıs bizim önemli bir turist kapımız. Engelleseler de, engellemeseler de, zor olsa da olmasa da bu böyledir. Ayrıca acentelerin eğitilmesi gerekiyor. Rumlar bize gelen turistleri nerede engelleyebilir? Rumları ürkütmemek, bu turisti kaçırmamak için ne yapmalıyız? Tedbir böyle alınmalı. Bakın bu yıl Türkiye’ye turist akışı arttı ve Rumlar bu durumdan dolayı daha da fazla gerildi. Onların tek derdi KKTC’ye turist gelmemesi. Ama şunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. Onlar KKTC’ye turist gelmesini asla ve asla engelleyemezler. Rumlar sanıyorlar ki biz ekonomik açıdan bunalımda olursak barış sağlanır ama unuttukları bir durum var. Barış isteyen taraf biziz. O yüzden çabaları çok başa çıkacak. Bir de buradan Ercan Devlet Havalimanı yöneticilerine ve KKTC’ye sefer yapan hava yollarına bir çağrım var. Uçak bilet fiyatlarını düşürün. Bizleri Larnaka’ya muhtaç etmeyin. Ercan Havalimanı’nı Larnaka’dan daha cazip bir havalimanı haline getirin. Bizim turizmimizin gelişmesi asla durmaz. Hatta şunu da ekleyeyim 2018, 2017’den çok daha iyi bir yıl olacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474