banner564

Umdukları gibi olmadı

Kuzey Kıbrıs’a getirdikleri 500 adet uyuşturucu hapı satarak para kazanmayı hedefleyen iki kafadar, cezaevine gönderildi

Umdukları  gibi olmadı
banner598
Suna ERDEN
Girne Narkotik Şubesi Ekipleri’nin Girne’de bir otele düzenledikleri operasyonda ele geçirilen 500 adet uyuşturucu hap ile ilgili soruşturma tamamlandı. Ülkeye hapları ithal eden Hüseyin Yapıcı ile Mustafa Keser dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarılırken, ilk etapta tutuklanan Ramazan Şenlendirici’nin suçsuz olduğu anlaşıldı. Şenlendirici mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. Soruşturması tamamlanan meselede uyuşturucu hapların zanlı Keser tarafından ülkeye sokulduğu, zanlı Yapıcı’nın ise satıcı konumunda olduğu belirtildi.

Soruşturma tamamlandı
Soruşturmayı yürüten polis, 16 Şubat 2018 tarihinde saat 21.30 sıralarında Girne’de Ziya Rızkı Caddesinde şüpheli görülen zanlı Hüseyin Yapıcı’nın üzerinde arama yapıldığını, ceketinin cebinde 2 uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi. Polis, tutuklanan zanlı Yapıcı’nın ifadesinde hapları Girne’de bir otelde çalışan zanlı Mustafa Keser’den aldığını, Keser’in çalıştığı otele baskın yaptıklarını kaydetti. Polis, otelde yapılan aramada zanlının çalıştığı bar kısmında 51 adet, otelin çatı kısmında ise yastık kılıfı içerisinde 455 adet hap bulunduğunu kaydetti. Polis,  Keser’in verdiği ifadede uyuşturucu maddeleri zanlı Yapıcı ve ismi Ramazan olan bir kişi ile birlikte 15 Şubat 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan 500 adet olarak ülkeye soktuklarını itiraf ettiğini söyledi. İddialar üzerine Ramazan Şenlendirici’nin tespit edildiğini ifade eden polis, tutuklanan zanlının suçla bağlantısının olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Biri satıcı, diğeri aracı
Polis, meselede uyuşturucu hapların zanlı Keser tarafından ülkeye sokulduğunu, zanlı Yapıcı’nın satıcı konumunda olduğunu ifade etti. Zanlı Yapıcı’nın geçtiğimiz aylarda hırsızlık suçundan tutuklandığını ve teminatla serbest bıraktığını, zanlı Keser’in ise Türkiye’de işlediği suçlar nedeniyle yargılanmaktan kaçmak amacıyla KKTC’ye geldiğini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlılar hakkında tutuklu yargı kararı vererek 3 ay süreyle cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474