banner564

Mutfak yanıyor

Tüp gaz fiyatlarına yüzde 40’a yakın zam gelmesi çok sert tepki gördü

Mutfak yanıyor
banner598

   Tüp gaz fiyatlarına yüzde 40’a yakın oranda artış gelmesi, vatandaşların yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlardan sert tepki gördü. Yapılan açıklamalarda “Mutfağımıza ateş düştü” denilerek, hükümetin tavrı eleştirildi.

   Bu arada Ekonomi ve Enerji Bakanlığı da, tüp gaz fiyatını oluşturan unsurlarla ilgili açıklama yaptı.
   Açıklamada; 1 Şubat 2008 tarihinde yapılan protokolle 10 kiloluk tüp gazın, denetime tabi mal kapsamından çıkarıldığı ve fiyatların devlet tarafından değil ithalatçı firmalar tarafından belirlendiği belirtilerek, bahse konu protokolle fiyatı oluşturan bileşenlerde yapılacak değişikliklerin bakanlığa bildirilmesinin zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.
Bu bağlamda açıklamada, 10 kiloluk tüp gazın fiyat oluşumunu gösteren bileşenler, 24 Temmuz 2018 ve 10 Ekim 2018’deki rakamlara göre listelendi.

Bıçaklı:İstifa edin
 Türk-Sen, uzun süredir Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybettiğini gerekçe göstererek akaryakıta, enerjiye, gaza ve otomatik olarak diğer tüketim maddelerine sürekli zam yapmakla suçladığı hükümeti istifaya çağırdı.
TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin işin kolayına kaçarak, tüp gaza yüzde 40 oranında zam yaparak fiyatını 80 TL’ye çıkardığını belirtti. Bıçaklı, sürekli olarak bütün tüketim maddelerine yapılan zamlar nedeniyle halkın alım gücünün nerdeyse yüzde 65 oranında gerilediğini ifade etti.
Bıçaklı, hükümete seslenerek, “Hükümet olarak hade zamları engellemeyi bilmezsiniz; Hade insanların alım gücünü korumayı bilmezsiniz. Hade ülkeyi nasıl yöneteceğinizi bilmezsiniz. İstifa edip gitmeyi de mi bilmezsiniz? Son yapılan zamları ya geri alın ya da halkımızın kaybettiği alım gücünü yerine koyun. Hiçbir şey yapamazsanız istifa edip, o koltukları boşaltınız” ifadelerini kullandı.

Yiğiter: Mutfağa ateş düştü
BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter yazılı açıklamasında,  hükümetin,  son olarak tüp gaza yüzde kırk oranında zam yaparak vatandaşın mutfağına ateş düşürdüğünü ve zam hükümeti olmak dışında hiç bir icraatları olmadığını kanıtladığını ileri sürdü.
Yiğiter açıklamasında, “İnsanımızın, evinin temel giderlerini, çocuklarının sağlık, eğitim, sağlıklı beslenme gibi zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayacak gücü kalmamıştır. Sorumluluğu olmadığı halde TL kullanımından dolayı Türkiye’de meydana gelen siyasi kaynaklı krizin bedelini ödemek zorunda bırakılmıştır. Sırf hükümet koltuklarında kalmak ve hükümetçilik oynamak adına, Ankara’ya olan ekonomik ve siyasi bağımlılığa kendinden önceki hükümetler gibi bu hükümet de boyun eğmiştir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474