banner564

200 bin TL kefalet

Üniversite öğrencisi Nardın Akram Hassan’ın ciddi şekilde darp edilmesi olayından tutuklanan 15 kişi teminat ile serbest bırakılırken, en ağır şart kol kırana getirildi

200 bin TL kefalet
banner598

 Suna ERDEN

   Gönyeli’de 3 Ekim 2018 tarihinde üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Nardın Akram Hassan’ın önünü kesip, ciddi şekilde darp ederek kolunu kırdıkları belirtilen 15 zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Onur Albayrak, Ömer Gezer, Abdurrahman Kaylak, Ramazan Kızıltoprak, Nurullah Uslu, Ali Erişik, Yunus Uzun, Can Sakınmaz, Umut Göksu, Koray Ahmad ve Mustafa Bacanak’ın sadece kavgaya karıştıkları belirtildi. 
   Ziya Can Boylu, Caner Kurumuş ve  Cuma Altay’ın Hassan’ı darp ettikleri, Umut Büyükaslan’ın ise Hassan’ın kolunu kıran kişi olduğu açıklandı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek, teminat istenirken, mahkeme suçlara göre şartlar belirledi.

Kefilleri kurtardı

   Mahkeme sadece kavgaya karışan zanlıları yurt dışı çıkış yasağı ve her biri için birer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Hassan’ı darp eden zanlılar Ziya Can Boylu, Caner Kurumuş ve  Cuma Altay için ise iki kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verildi. Olayda demir cop ile Hassan’ın kolunu kırdığı belirlenen Umut Büyükaslan’ın ise iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verildi. Ayrıca davaları görüşülünceye kadar tüm zanlıların yurt dışına çıkışı da engellendi.
    Gönyeli’de meydana gelen olayda, kalabalık bir grup Hassan’ın aracının önünü keserek, dışarı çıkardıktan sonra  ciddi şekilde darp edilmiş, sağ kolu kırılmıştı. Polis, olayla ilgili toplam 16 kişiyi tutuklamıştı. Tutuklananlardan Adil Uysal’ın suçsuz olduğu belirlenerek serbest bırakılmıştı. 15 zanlı ise dün teminat duruşmasına çıkarılarak, yargılanıncaya kadar belirli şartlar ile serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474