banner564

8 ay yatacak

Rum uyruklu Georgios Tsouris’i darp edip, yüklü miktarda parasını çalmakla suçlanan 3 kişiden biri olan Hakkı Tansu hapislikten kurtulamadı

8 ay yatacak
banner598

 Suna ERDEN

    Girne’ye bağlı Alsancak-Lapta yolunda 25 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olayda ZMS 833 plakalı araçla seyir halinde olan Georgios Tsouris’in önünü kesen ikisi Rum üç kişiden biri olan 46 yaşındaki Hakkı Tansu hakkındaki davada karar açıklandı. 
   Tsouris’e ait araçtan, 4 bin Euro, 2 bin TL, 10 adet çeşitli bankalara ait kredi kartları, 3 cep telefonu ve 10 bin Euro değerinde 2 adet kolyenin çalınması ile ilgili yargılanan sanık 8 ay hapse mahkûm edildi. 
   Aleyhine getirilen ‘silahlı soygun’ davası geri çekilen sanık, ‘Ciddi darp’ ve ‘Adam kaçırmaya teşebbüs’ suçlarından ceza aldı.
    Başkanlığını Nüvit Gazi Hacı’nın yaptığı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’nın oy birliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Kır okudu. 
  Kır, olayın 2015 yılında 25 Ekim tarihinde Alsancak’ta Kani Akansu Caddesi üzerinde meydana geldiğini anımsattı. Kır, sanığın “Adam kaçırmaya teşebbüs”, ve “ciddi darp” suçlarından yargılandığını, bu suçların ciddi ve vahim suçlar arasında dikkat çekici boyuta geldiğini belirterek, Hakkı Tansu’nun oy birliği ile 8 ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı. 
   Alsancak-Lapta’da meydana gelen olayda,  sanık Tansu ile iki Rum şahıs, Georgios Tsouris’yi darp edip, boynundaki 10 bin Euro değerinde 2 adet kolyeyi, 4 bin Euro, 2 bin TL, 10 adet çeşitli bankalara ait kredi kartları, 3 cep telefonunu çalmıştı. Sanık Tansu olaydan bir gün sonra yakalanırken, iki Rum’un güneye kaçtığı belirlenmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473