banner564

“Özel ilgi turizmine ilgi artıyor”

“Özel ilgi turizmine ilgi artıyor”

“Özel ilgi turizmine ilgi artıyor”
banner598
Akdeniz bölgesi için geliştirilen kırsal turizm geliştirme stratejisi, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı Bedesten’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından yürütülen projede, doğa korunarak turizm faaliyetlerinin nasıl yürütülebileceğinin ve bölge halkının bundan nasıl faydalanabileceğinin belirlenmesi amaçlanıyor. 
Proje kapsamında 25 kişiye “turizm tasarım ve planlama” eğitimi de verildi.
Eğitim alanlara sertifikalarının verildiği etkinlikte, Akdeniz Kırsal Turizm Gelişme Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi aktarıldı.
Etkinlikte konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC’ye uzun yıllardır uygulanan ambargolar nedeniyle Avrupa’da keşfedilmeyen tek yerin Kuzey Kıbrıs olduğu yönünde bir düşünce oluştuğunu, bunun avantaja dönüştürülebileceğini söyledi.
Toplumları tanıma, köylerdeki pansiyonlarda kalarak köy halkının gelenek göreneklerini öğrenmeyi de kapsayan özel ilgi turizmine ilginin artmakta olduğunu kaydeden Sucuoğlu, “Dünyada trend bu yöne gidiyor” dedi.

Biancardi: Amaç kırsal bölgelerdeki refahı artırmak
Avrupa Komisyonu Temsilcisi AlessandroBiancardi de, Avrupa Birliği destekli, doğayı koruyarak köy halkının geçimini sağlamasını öngören bu projenin, “kırsal bölgelerdeki Kıbrıs Türk insanının rekabet edebilirliğini ve refahı artırmak” olduğunu belirtti.
Biancardi, projede, Sürdürülebilir Turizm Platformu’nun kurulmasının öngörüldüğünü ekledi.
Projede yer alan uluslararası uzman JernejStritih ise, proje için Akdeniz bölgesini seçmelerinin nedeninin, el değmemiş doğal güzellere sahip bölgelerden olmasından kaynaklandığını ifade etti. 
Stritih, “Esas soru, yerli halk ekonomik fayda sağlarken, doğayı nasıl koruyabiliriz? “ dedi. 


Yalınca: Köyde turizmi öğret, köyde kal…
Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nden Proje Koordinatörü Gülcan Yalınca da, derneğin sürdürdüğü projelerin “gençlere köyde turizmi öğreterek, köyde kalmasının sağlanması” vizyonu taşıdığını, bunun sadece Akdeniz değil tüm köyler için öngörüldüğünü ifade etti.
Projede yer alanlardan Çizge Yalkın da yaptığı konuşmada, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin “toplumun doğayı etkin bir şekilde koruyabilmesi için doğadan hayatını kazanmayı öğrenmesi” yaklaşımından hareketle kurulduğunu söyledi.
Yalkın, strateji ve eylem planının da mart ayından itibaren uygulamaya konacağını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473