banner564

Hedef batı standartları

Evde bakım ve ilk yardım kursunda başarılı olan 29 kursiyere sertifikaları verildi

Hedef batı standartları
banner598
Sağlık Bakanlığı’nda görevli uzman hemşeriler tarafından verilen “evde bakım” ile “ilk yardım” kurslarında başarılı olan 29 kursiyere dün sertifikaları verildi.
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) personelinin de evde bakım ve ilk yardım konusunda sertifika aldığı törene Sağlık Bakanı Salih İzbul ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.
Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen törende ilk sözü alan Harmancı, “Kursalar, hedeflediğimiz batı standartlarına ulaşmak için önemli bir adım” dedi, Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.
Mehmet Harmancı, 2 bin 800’ün üzerinde kişinin evde bakım hizmetinden yararlandığını belirtti.

İzbul: Katkı sağlamaktan mutluyuz”
Sağlık Bakanı İzbul, LTB personelinin eğitimine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Yerel yönetim olsun, merkezi yönetim olsun özellikle sağlık alanında hizmet ettiğimiz kesim insandır” vurgusunda bulundu.
“Yerel yönetimlerin bu alandaki girişimlerine destek vermeye hazırız” diyen Bakan İzbul, kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.

Kurslardan kimler yararlanabilir?
Verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı’nda görevli eğitmen hemşireler Filiz Uzun ile Aynur Özkum İzveren’in verdiği ilk yardım ve evde bakım eğitimleri her ayın son haftasında yapılıyor; 1 hafta sürüyor.
Arzu halinde belediye, özel kuruluş ve kamu personeline verilen eğitimler Lefkoşa’daki Domuzcular Burnu Kentsel eğitim merkezinde 09.00- 15.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473