banner564

Yol haritası belirlenecek

KKTC’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği konulu konferansa katılan uzmanlar sunumlarını yapmaya başladı

Yol haritası  belirlenecek
banner598
AB Koordinasyon Merkezi ile Sosyal Hizmetler Dairesi işbirliğinde "KKTC’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği" konulu konferans dün Lefkoşa Merit Otel’de başladı. 
Konferansın açılış konuşmalarını İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile İrlanda Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Sean Holland yaptı. 
Asım Akansoy, konferans sonuçlarının sosyal kalkınma için belirlenecek yol haritasında rehberleri olacağını, bu çalışma ile her kesimin sesini dinlemeyi amaçladıklarını vurguladı.
İrlanda Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Sean Holland, konuşmasında Kuzey İrlanda’da uygulanan sosyal hizmet modelini, yaşanan değişimleri, sosyal hizmet görevlilerinin sahip olması gereken bilgi ve yetenekleri, karşılaşılan zorlukları anlattı. 

Bugün atölye çalışması var…
Yarın sona erecek konferansın ilk günü olan dün, AB Sosyal Hizmet Uzmanı Sibhan Skates ve Kuzey Kıbrıs Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs açılış konferansını gerçekleştirdi. 
Ardından konuşmacılar; “Kuzey Kıbrıs’ta Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği” ve “Toplumda Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği” konularında sunum gerçekleştirdi. 
Konferans çerçevesinde bugün saat 09.00’da başlayarak 14.30’da bitecek beş konudan oluşan atölye çalışmaları AB Ofisi’nde yapılacak. Atölye çalışmalarında; ev içi şiddet, çocuk, engelli, yaşlı ve sağlık hizmetleri irdelenecek. 
"KKTC’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği" konulu konferans yarın sonuç bildirgesinin yazımı ile tamamlanacak. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474