banner564

Rakamlar endişe verici 

Mağusa’da; her 100 gençten yaklaşık 30’unun işsiz olduğu açıklandı 

Rakamlar endişe verici 
banner598

 Mağusa’da; her 100 gençten yaklaşık 30’unun işsiz olduğunu (%28,5), kadının emek piyasasındaki yerinin ise genel ortalamanın altında olduğunu (%38,8) gösteriyor. İşsizlikten en çok etkilenen iki ana kesimin gençler (18- 30 yaşarası) ile 30 yaş üzeri kadınlar olduğu

Mağusa Kültür Derneği’nin (MKD) Avrupa Birliği’nin (AB) finansmanıyla yürüttüğü ve Mağusa bölgesinde işsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan “Öğren, Deneyimle, Uygula ve Geliştir (Learn, Experince, Apply and Develop) (LEAD)” adlı projesinde eğitimlerin temmuz ayında başlaması hedefleniyor.
İçeriği, yapılacak araştırmadan elde edilen bulgular ışığında belirlenecek bir yıllık eğitimlerin başvuru yapan ve kriterlere uygun kişiler arasından seçilecek 18-30 yaş aralığında ki 50 genç (kadın ve erkek) ve 30-55 yaş aralığındaki 50 kadın katılımcıya yönelik olacağı belirtildi.
AB’nin Eğitimde İnovasyon ve Değişim VII (Innovation and Change in Education VII) başlığı altında yaptığı hibe programından yararlanmaya hak kazanan proje, Ekim 2018 tarihinden itibaren MKD tarafından yürütülüyor.
30 ay boyunca devam edecek olan ve iş sahibi olmayan kişilerin istihdam edilebilirliklerini ve rekabet güçlerini, ücretsiz eğitimlerle, ödenekli staj programlarıyla, danışmanlıkla ve çeşitli etkinliklerle arttırmayı amaçlayan projenin hedef kitlesi, Mağusa bölgesinde yaşayan ve dezavantajlı olan 18-30 yaş arası gençler ve 30-55 yaş arası kadınlar olarak belirlendi.


Başvurular başladı
Araştırmadan elde edilen bulgular ışığında içerikleri belirlenecek eğitimlerin Temmuz 2019’da başlaması hedefleniyor. Bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunulacak eğitimler, başvuru yapan ve kriterlere uygun kişiler arasından seçilecek 18-30 yaş aralığında ki 50 genç (kadın ve erkek) ve 30-55 yaş aralığında ki 50 kadın katılımcıya yönelik olacak.
Başvuru kriterleri arasında ilgili yaş grubunda olmak, Mağusa bölgesinde ikamet etmek, çalışmıyor olmak, her hangi bir eğitim kurumuna bağlı olmamak ve devlet yardımı almıyor olmak gibi faktörler yer alıyor. Eğitimlere katılacak olanların belirlenmesi aşamasında, özellikle Mağusa Aşağı Maraş bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle ve Sosyal Hizmetler Dairesi Mağusa Bölge Amirliği’yle işbirliği yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474