banner564

Risk yüksek

Moody's küresel resesyon uyarısı yaptı

Risk yüksek
banner598

 Moody's Analytics Şef Ekonomisti Mark Zandi, gelecek 12-18 ayda küresel resesyon riskinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ekonomist Mark Zandi resesyon uyarısında bulundu. CNBC'ye konuşan Zandi küresel ekonomide 12 - 18 ay içinde resesyon riskinin 'rahatsız edici derecede yüksek' olduğunu savundu. Zandi bu dönemde resesyon olmasa bile küresel ekonominin daha fazla zayıflayacağını dile getirdi. Küresel ekonomik aktivitede yavaşlamayı engellemek için gerekenleri Zandi, "ABD Başkanı Donald Trump Çin ile ticaret savaşlarını daha fazla tetiklememeli. İngiltere Brexit konusunda çözüme ulaşmalı, Merkez Bankaları da parasal teşviklerini sürdürmeli" şeklinde sıraladı. Zandi küresel ekonomide resesyon riskini "Rahatsız edici şekilde yüksek bir ihtimal" diye niteledi. IMF önceki günkü raporunda küresel büyüme tahminlerini aşağı yönde revize etmişti. Bu sene için büyüme tahmini % 3.2'den % 3'e, 2020 yılı için % 3.5'ten % 3.4'e düşürülmüştü.

Resesyon nedir?
Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süreyle gerileme yaşanması nedeniyle reel gayri safi yurt içi hasılanın düşmesi, ekonomik faaliyetlerde duraklaması, negatif anlamda istikrarlı bir konjonktür dalgasında doruğu izleyen reel ekonomik faaliyet düzeyinde ılımlı daralma aşamasıdır. Ekonomideki daralma ılımlı değil şiddetli olursa buna depresyon denmektedir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473