banner564

Yasalara göre ‘ağır suç’

Fuhuş yaptırıp, kazanç sağlama suçlamasıyla tutuklanan Ahmet Esen’in 5, Dursun Yıldırım’ın bir kadını pazarladığı tespit edildi

Yasalara göre ‘ağır suç’
banner598

Suna ERDEN

Uyuşturucu suçundan hüküm giyen, hakkında fuhuş yaptırmaktan dolayı dosya tazmin edilen ve ülkeden ihraç edilen Serkan Tosun’un yönlendirmesi ile fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle tutuklanan 
Dursun Yıldırım ile Ahmet Esen hakkındaki soruşturma tamamlandı. Esen’in 5, Yıldırım’ın ise bir kadına fuhuş yaptırarak kazanç elde ettiği belirtildi. İki zanlı dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 
Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis, iki zanlının ‘fuhuşa teşvik ve fuhuş yoluyla kazanç elde etme’ suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi.
Polis, alına ihbar üzerine 2 Ekim 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında Çatalköy’de faaliyet gösteren bir otelin park alanı içerisindeki taksi araçta arama yapıldığını ifade etti. 
Polis, Durmuş Yıldırım’a ait taksi içerisinde Rus uyruklu O.R. isimli kadınla E.Ç. isimli şahsın fuhuş yapmak için bir araya geldiklerini tespit ettiklerini açıkladı.
Polis, zanlı Yıldırım’ın tasarrufunda E.Ç.’den alınan ve fuhuş geliri olan 3 bin TL’nin bulunarak emare alındığını belirtti.
Soruşturma memuru, O.R.’den temin edilen ifadede hakkında fuhuş suçundan dosya tazmin edilip, uyuşturucudan yargılanıp, hapis yattıktan sonra KKTC’den ihraç edilen Serkan Tosun ile Türkiye’de anlaştıklarını, kız arkadaşı V.C. ile fuhuş yapmak üzere 4 Ekim’de KKTC’ye geldiklerini itiraf ettiğini aktardı. 
Polis, O.R.’nin ifadesinde ayrıca fuhuştan elde ettikleri gelirin yüzde 50’sini Ahmet Esen aracılığı ile Serkan Tosun’a gönderdiklerini anlattığını belirtti.
Polis, KKTC’deki tüm müşteri organizasyonunu Ahmet Esen’in yaptığına dair O.R.’nin itirafları olduğunu kaydetti.
Polis, O.R.’nin 12 Ekim’de ise zanlı Esen tarafından zanlı Yıldırım’a teslim edildiğini, zanlı Yıldırım’ın da kendisini E.Ç ile buluşturduğunu ve fuhuş parasını aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Soruşturma memuru,  V.C.’den de ifade aldıklarını, O.R., ile aynı şeyleri anlattığını belirtti.
Polis, müşteri E.Ç’nin ise fuhuş anlaşmasını zanlı Yıldırım ile yaptığını ve parayı ona verdiğini söylediğini aktardı.

Esen 5, Yıldırım bir kadını pazarladı
Polis memuru, zanlı Ahmet Esen’in 5, zanlı Dursun Yıldırım’ın ise bir kadına fahişelik yaptırdığını belirlediklerini ifade etti.
Esen’in bir yıl önce müstahdem tarafından sirkat suçundan teminata bağlandığını kaydeden polis, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, teminat talep etti.

5 yıla kadar hapsi var
Yargıç Meltem Dündar, zanlıların işlediği iddia edilen suçların 5 yıl hapis öngördüğünü ifade etti.
Dündar, zanlı Esen’in 5 kadına fahişelik yaptırdığına dair iddia olduğunu, ayrıca bir yıl önce müstahdem tarafından sirkat suçundan teminata bağlı olduğunu, ağır cezada yargılanacağını belirtti.
Dündar, bu nedenle zanlıların teminata bağlarken ayrıma gittiğini açıkladı.
Yargıç Dündar, zanlı Esen’in bir ayı aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. 
Zanlı Yıldırım’ın ise 5 bin TL nakit teminat yatırması ve iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474