banner564

“Köklü ve güçlü  bir bağımız var”

Ankara’da konuşan Özersay, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin her zaman yanında olduğunu belirterek mesaj gerginliğinin sona ermesi gerektiğini belirtti

“Köklü ve güçlü  bir bağımız var”
banner598

 Emir ERTORUN 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, Ankara’da TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ın davetlisi olarak komisyonda TBMM’deki siyasi parti temsilcilerine Kıbrıs sorunu ve Türkiye-KKTC ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 
Özersay, komisyon üyelerine seslenerek, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC ilişkilerinin “pamuk ipliğine bağlı olmadığını düşündüğünü” belirterek, “Tarihsel ve duygusal temelleri olan bir ilişkimiz var, son derece köklü ve güçlü bir bağ var aramızda. Bunu her zaman akılda tutarak ilişkimizi daha ileriye daha iyi noktalara götürmemiz gerektiği kanaatindeyiz” dedi. 
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, “Kıbrıs Türk halkının, Türkiye’nin, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkının teröre karşı mücadelesinde tamamen ve bütünen yanında olduğunu özellikle vurgulama ihtiyacı hissediyorum. Bunda hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın” dedi. 
Özersay, her durumda Atatürk Türkiye’sinde TBMM’de bu konuşma imkanını bulmanın kendileri için bir onur olduğunu belirtti.

“Pamuk ipliğine bağlı değil”
Kudret Özersay, son günlerde Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC ilişkileri bağlamında yaşanan tartışmada bazı hususlara da özellikle dikkat çekerek giriş konuşmasını tamamlamak istediğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Farklı düzeylerde ilişkilerimizde bazı sıkıntılı mesajların karşılıklı olarak verildiği bilinen bir gerçek… Zaman zaman da üzüntü verici şekilde bunlar oldu. Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC ilişkilerinin pamuk ipliğine bağlı olmadığını düşünüyorum. Tarihsel ve duygusal temelleri olan bir ilişkimiz var, son derece köklü ve güçlü bir bağ var aramızda. Bunu her zaman akılda tutarak ilişkimizi daha ileriye daha iyi noktalara götürmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Bunun kuşkusuz karşılıklı saygı temelinde ve her iki halkın da iradesine saygı temelinde ilerlemesi gereken bir ilişki olduğu düşüncesindeyiz. Ve bu bağlamda ben Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak özellikle, gerek hükümetim gerekse Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkının teröre karşı mücadelesinde tamamen bütünen yanında olduğunu özellikle vurgulama ihtiyacı hissediyorum. Bunda hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın. Bundan böyle de gerek teröre karşı mücadelesinde gerekse toprak bütünlüğü ve güvenliği bağlamında Türkiye Cumhuriyetinin atacağı adımlarda, uluslararası hukuk bağlamında atmakta olduğu ve atacağı haklı adımlarda bu mücadelesinde Türkiye’nin tam anlamıyla yanında olduğumuzu ve olacağımızı burada bir kez daha vurgulama ihtiyacı hissediyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474