banner564

Yatırımlarla ilgileniyor

IMF eski Başkanı Kahn, Güney Kıbrıs’ta ‘gizli temaslar’ yaptı

Yatırımlarla ilgileniyor
banner598
   Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss Kahn’ın, Güney Kıbrıs’a gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği haber verildi. 
   Fileleftheros gazetesi “Kahn’ın Gizli Randevusu… Kıbrıs’a Yatırımlarla İlgileniyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Kahn’ın, Güney Kıbrıs ziyareti haberinin bomba etkisi yarattığını yazdı. Kahn’ın, adada 2 gün kaldığı ve sadece Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile görüştüğü bildirildi.  Yeorgiadis’in görüşmeyi gizli tutmayı tercih ettiğini belirten gazete, görüşmenin 4 Eylül akşamı Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştiğini ve iki saat sürdüğünü aktardı. 
   Edindiği bilgilere göre Kahn’ın Güney Kıbrıs’a Lüksemburg merkezli LSK Başkanı olarak gittiğini kaydeden gazete, yatırım yapmaya ilgili gösterdiklerini, Rum Hükümetinin çıkaracağı bir milyar Euro’luk tahvillerin yanı sıra, Kamu İktisadi Teşebbüslerinin özelleştirilmesi olmak üzere iki sektörle ilgili görüşmeler yapıldığını belirtti.

Hükümetin de danışmanı

   Görüşmede Kahn’a LSK Yönetim Kurulu üyesi üç kişinin eşlik ettiğini kaydeden gazete, LSK’yi Güney Kıbrıs’ta temsil eden Polakis Sarris’in de görüşmede hazır bulunduğunu aktardı. 
   LSK’nin Güney Kıbrıs’ta başka yatırımlarının olduğuna ve şimdi özellikle özeleştirmelere odaklandığına işaret eden gazete, Kahn’ın birçok şirkette ve Hükümette danışman olduğuna işaret ederek, burada topladığı bilgilerin, uluslararası alanda yatırım yapma fırsatlarıyla ilgilenen diğer şirketlerin faaliyetleri için de faydalı olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 09:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet YAMAN
Mehmet YAMAN - 10 ay Önce

Geçmiş olsun Metin bey, en kısa zamanda sağlığına kavuşur, tekrar yazılarına bıraktığın yerden başlarsın.Urfa/Siverek'ten selamlar, kal sağlıcakla...

Gülsen Gündoğdu
Gülsen Gündoğdu - 10 ay Önce

Çok geçmiş olsun Metin bey.Acil şifalar diliyorum.sevgiler

Sufî
Sufî - 9 ay Önce

Metin bey ,, Allah şifa versin Geçsin gitsin,. Bilimsel bir farkindalik yarattiniz yine herzaman olduğu gibi. Sizde bir güneş gibi bizleri aydinlatiyorsinuz.. sağolun var olun ..gözlerinizdeki ışık hiç sönmesin inşAllah

Mustafa TÜMAY
Mustafa TÜMAY - 9 ay Önce

Geçmişler olsun gözümüzün aydınlığı sayın hocam

S.ncr
S.ncr - 9 ay Önce

Çok geçmiş olsun????

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473