banner564

Yatırıma destek

Girişimcilik Projesi sonucunda 40 kişi görünürlük göstergesi almaya hak kazandı

Yatırıma destek
banner598

 Emir ERTORUN

"KKTC'de Girişimcilik Projesi 2018 Görünürlük Göstergelerinin" dağıtımı yapıldı. 
Başbakanlık Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) - Küçük Orta Boy İşletmeleri Geliştirme Merkezi (KOBİGEM), Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ve Türkiye Ekonomi Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen proje sonucunda 40 kişi görünürlük göstergesi almaya hak kazandı. 
Lefkoşa'da Kalkınma Bankası toplantı salonunda yer alan törene, Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve diğer yetkililer ile girişimciler katıldı. 
Görünürlük Göstergeleri dağıtım töreninde, ilk olarak YAGA KOBİGEM Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ile Girişim Merkezi Kurucusu Mehmet Sanlı, programın genel anlatımını yaptı, proje amacı, proje süreci ve eğitim programı hakkında bilgi verdi. 
Programa 2016'dan bugüne 593 başvuru yapıldığı, 276 kişiye eğitim verildiği, 227 kişiye danışmanlık hizmeti yanında 104 kişiye de destek verildiği belirtilen sunumda, bugüne kadar verilen hibeler, destekler ve yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgi verildi, hedefler anlatıldı. 


Başçeri: Her türlü imkanı sağlayacağız
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, genç girişimcileri tebrik ederek, 2011-2013 yılları arasında Elçilikte çalıştığı dönemde turizm ve tarım sektörü yanında girişimcilik ayağını da destek programına eklemek için yaptıkları çalışmaları anımsattı ve bugün bu konuda sağlanan ilerlemeyi görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 
Başçeri, KOBİGEM'in başarılı çalışmasından da cesaret aldıklarını ve bu alandaki kaynağı artırmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.
Fikrini hayata geçirmek isteyen girişimcilere kaynak sağlamak ve bu kaynağın tabana genişlemesi için her türlü imkanı sağlayacaklarını söyleyen Başçeri, üreten bir ekonominin önemine ve ülke ekonomisine katacağı pozitif etkiye işaret etti. 

Erhürman: En güzel ortamdayım
Başbakan Tufan Erhürman da, genç girişimcileri tebrik ederek, girişimcilerin yer aldığı ortam için; "Ülkede keyif alarak katılacağım en güzel ortamdayım çok mutlu oldum, keyif duydum" dedi. 
Başbakan Erhürman, girişimcilere sağlanan kaynağı diğer paydaşlarla istişare içerisinde nasıl artırılabilecekleri konusunu  gündeme alacaklarını belirterek, bu projenin yatırım ve istihdam açısından da önemli olduğunu, yaratıcı fikirlerin hayat bulduğunu kaydetti. 
"Bu bizim geleceğimizdir, geleceğimize nereden yürüyeceğimizi görüyoruz. Buradan çok daha hızlı yürümeliyiz" diyen Erhürman, ülkede yabancı yatırımcılara da şans tanınmasının  öğrenciler üzerinden yaratılabileceğini belirtti. 
Konuşmaların ardından girişimcilere belgeleri verildi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474