banner564

Öfke dorukta

Devlet parayı topluyor, vatandaşa yol yapmak yerine maaşları ödemede kullanıyor

Öfke dorukta
banner598

 Ömer KADİROĞLU 

Ülke genelinde anayollar, tali yollar ve köy yollarının hali perişan durumda. Buna bir de bu yıl yaşanan aşırı yağışlar eklenince neredeyse tüm yollarda çok ciddi hasarlar oluştu. Meydana gelen tahribatın düzeltilmemesi ise araç kullanan vatandaşları çileden çıkarttı. 
Bozuk yollardan dolayı araçlar arızalanırken, vatandaşın sırtına makinist, kaportacı veya lastikçi masrafları da eklendi. 
Her yıl seyrüsefer ücretlerini ödedikleri halde bozuk yollara mahkûm edilen vatandaş, isyan noktasına geldi. 
Diyalog’a konuşan vatandaşlar,  yollardaki sorunların Karayolları Dairesi tarafından görmezden gelindiğini savunarak, “Yetkililer vergi almayı bildikleri gibi yollarımızı da yapsınlar” dedi.

Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?


Nevzat Karaduman: 
Aracım var ve her gün yollardayım. Yollarda çok ciddi bir tahribat var. Meydana gelen bu tahribat ne yazık ki göz ardı ediliyor. Her yıl seyrüsefer ödüyoruz. Seyrüsefer çıkartmayan sürücülere de cezalar kesiliyor. Seyrüsefer ücretleri ödüyor olmamıza rağmen devlet araç kullanan kişilere güven içerisinde seyahat edebilecekleri bir yol sunamıyor. Her gün çukurlara düşmemek adına yol içerisinde kıvrıla kıvrıla gidiyoruz. Bu hem bizim hem de karşıdan gelen kişilerin hayatını tehlikeye atıyor. Devlete ödediğimiz paraların karşılığını istiyoruz.

Şefik Babahan:
Devlete karşı gerekli ödemelerimizi yapmamıza rağmen kullanabileceğimiz düzgün bir yol bizlere sunulmuyor. Yoldaki çukurlara girmemek için zigzag çiziyorum. 
Bu durum hem kendimi hem de başka sürücüleri tehlikeye atmama neden oluyor. Yollardan dolayı dün iki kez kaza atlattım. Ayrıca araçlarımızda da ciddi hasarlar meydana geliyor ve bir de ona para ödüyoruz. Ödediğimiz evrak paraları karşılığında devletten hizmet bekliyoruz. Güven içerisinde seyahat edebileceğimiz yollar istiyoruz.

Zekeriya Akkuş: 
Her yıl seyrüsefer ödüyorum. Ödenen onca paraya rağmen araçlarımızı düzgün yollarda kullanamıyoruz. Yollarda her gün yeni çukurlarla karşılaşıyorum. Biz ödediğimiz seyrüsefer paralarının karşılığında güven içerisinde seyredebileceğimiz yollar istiyoruz.

Zerrin Özufuklar: 
Araç ile ilgili vergilerin yanında araç tamir parası da ödüyoruz.  Yolların durumu pek de iç açıcı değil. Yolların biran önce yapılmasını istiyorum. Taşkent Köyü’nde kalıyorum. Taşkent-Boğaz, Boğaz-Lefkoşa ve Taşkent-Haspolat yollarının tümü içler acısı durumdadır. Ödediğimiz evrak paraları karşısında güvenle seyahat edebileceğimiz yollar istiyoruz.

Mehmet Özdoğaç:
İş amaçlı sürekli yollardayım ve aracımı kullanabilmek adına ücretini ödeyerek evrak çıkartıyorum. Yollarımızın durumu içler acısı bir halde. Yollarda seyahat ederken birçok kez büyük tehlikeler atlatıyoruz. Sosyal medyada hemen her gün yollar nedeniyle aracı zarar gören birçok kişi ile karşılaşıyoruz. Birlik olarak bu yollar hakkında sesimizi çıkarmazsak bu durum düzelmez. Bu duruma müdahale edilerek güvenli yollar vatandaşa sağlanmalıdır.

Erol Özarslan: 
Şirket aracıyla sürekli yollardayım. Araçlarımızın evrakları şirketimiz tarafından eksiksiz bir şekilde yapılıyor. Karayolları Dairesi yolların durumunu görmezden geliyor. Bizler her gün yollarda olduğumuz için çukurların yerlerini ezberliyoruz ancak turist olarak adamızda bulunan ve araç kullanan kişiler ya bu çukurlara düşerek araçlara zarar veriyor ya da çukura düşmemek için bir hamle yaparak daha büyük kazalara neden oluyor. Bu durum ne yazık ki yetkililer tarafından göz ardı ediliyor. Bu durum biran önce düzeltilmelidir. Sürücülerin güven içerisinde seyahat etmeleri sağlanmalıdır.

Mehmet Aytekin: 
Her gün yollardayız ancak yollar sürücüler için pek de güvenli değildir. Araçlarımızı yollarda kullanabilmek için seyrüsefer ücretleri ödüyoruz ancak sağlıklı bir yol bulamıyoruz. Tüm yollar çukurlar içerisinde ve bu çukurlar ya maddi hasarlara neden oluyor ya da büyük kazalara neden oluyor. Bu durum bir an önce düzeltilmelidir. Devlete ödediğimiz seyrüsefer ücretleri karşılığında düzgün yollar istiyoruz.

Kemal Özçelik:
Aracım var ve aracımı yollarda kullanmak adına gerekli evraklarımı çıkartıyorum. Bu kadar araç da evrak çıkartıyor ancak kullanabileceğimiz düzgün bir yol bulamıyoruz. Yollar çukurlar içerisinde ve araçlarımız ciddi hasarlar görüyor. Devlete ödediğimiz paraların karşılığını görmek istiyoruz. Hiçbir sürücünün memnun olmadığı bu yollara bir çözüm üreterek güven içerisinde seyahat edebileceğimiz yolların bizlere sunulmasını talep ediyoruz.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474