banner564

Tercihe göre değişiyor

Vatandaşların bir kısmı kredi kartı kullanmayı tercih ederken bir kısmı da nakit ödeme yapmayı daha uygun buluyor

Tercihe göre değişiyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Kıbrıs Türk halkının bir kısmı kredi kartı kullanmayı tercih ederken bir kısmı da nakit ödeme yapmayı daha uygun buluyor. Diyalog’a konuşan vatandaşlardan bazıları kredi kartı kullanmanın avantaj olduğunu ifade ederken, bazıları ise “Param varsa harcarım” diyor. Kimi vatandaş ise kredi kartının vazgeçilmez olduğunu dile getirdi, bazıları da nakit taşımak yerine kart kullanmanın daha avantajlı olduğunu söyledi. 

Vatandaş ne dedi…? Vatandaş ne dedi…?

Ali Yel:
Alışveriş yaparken hem kredi kartı hem de nakit kullanıyorum. Ağırlıkla kredi kartımı kullanıyorum. Kredi kartımdan yaptığım harcamalarımın ödemesini aybaşı tamamını ödüyorum. Bin veya bin 500 civarı harcama yapıyorum. Kredi kartları ile ilgili sıkıntılar yaşandığını ve bazı vatandaşların ödemede sıkıntılar yaşadığını biliyoruz ancak kart olmadan da olmuyor.

Teyfik Öztümen:
Alışverişlerimi nakit olarak yapıyorum. Kredi kartı kullanmayı tercih etmiyorum. Kredi kartı kullanıldığında insanların bankalarla başı derde giriyor. Kredi kartı kullanmayıp hesabımı kendim bilmeyi tercih ediyorum. Kredi kartı ile alışveriş yapmak risklidir. Cebime göre alışveriş yapma tercihimdir.

Aydın Çırakoğlu:
Alışveriş yaparken genel olarak kredi kartı kullanıyorum zaman zaman da nakit kullanıyorum. Yaklaşık on bin liralık bir harcama yapıyorum ve ay sonu ekstrenin tamamını ödüyorum. Kredi kartı olmadan harcamalarımı döndürebilir miyim bilmiyorum ama kredi kartına alıştık. 

Mustafa Kara:
Kredi kartı kullanıyorum. Harcamalarımı ağırlıkla kredi kartı ile yapıyorum. Ortalama bin bin 500 lira harcama yapıyorum. Bir defa aldanıp ekstrenin asgarisini ödedim ancak faiz ödeyince bir kez daha taksit bırakmadım. Kredi kartı kullanmadan geçinebiliyorum ancak KKTC’nin mevcut şartlarında parayı nakit olarak üzerinde taşımak biraz risklidir. 

Beste Özkul:
Alışverişlerimi genel olarak kredi kartı ile yapıyorum. Ay sonu gelen ekstrenin tamamı olan 2 bin civarı miktarı ödüyorum. Kredi kartı kullanmadan geçinmek çok zordur. Başka harcamalar da olduğu zaman ödemelerde sıkıntılar yaşamamak adına kredi kartı kullanıyorum.

Metin Gençoğlan: 
Ödemelerimi genel olarak banka kartım ile yapıyorum. Bu zamanda kredi kartı ile ödeme yapmak biraz risklidir. Harcamalarımızı nakit maaşımızla ödemekte zorlansak da hiç kredi kartı kullanmayı düşünmedim. Kredi kartı kullananlar faizlerini ödemekte zorlanıp ekonomilerini sıkıntıya sokuyor bu nedenle kredi kartı kullanmaya cesaretim olmadı.

Muhammed Açıkgöz:
Ödemelerimi genel olarak banka kartımla yapıyorum. Kredi kartı kullanmıyorum. Banka kartı daha avantajlıdır. Kredi kartı kullanımı riskli olduğundan tercih etmiyorum. Geçinmekte zorlansak da kredi kartı kullanımını tercih etmiyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474