banner564

Ruhsal yönden rahatlatıyor

Genç Vizyon’a konuk olan Okan Albayrak, bayanların kuaföre olan ilgisini değerlendirdi:

Ruhsal yönden rahatlatıyor
banner598
Cemre AKAR

   Ülkemizin tanınmış kuaförlerinden Okan Albayrak, kadınların saç kesimi, model, boya gibi isteklerle kuaför salonlarına ilgi göstermesini ‘imaj değişiminden’ çok ‘ruhsal bir rahatlama’ olarak değerlendirdi.
   Diyalog’un bu haftaki ‘Genç Vizyon’ sayfasına konuk olan Albayrak,  kuaför salonlarının insan psikolojisini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti. 
   Albayrak, sorularımızı şöyle yanıtladı:

  Soru: Sizi tanıyabilir miyiz? Mesleğe nasıl, nerede ve ne zaman başladınız?
  Yanıt:10 Aralık 1975, Ankara doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra, 1988 yılında kuaförlük mesleğine atıldım. Yusuf ustamın yanında çırak olarak 7 yıl süreyle çalıştım. Bugüne gelmemde bana çok büyük faydası oldu. Çoğu edindiğim tecrübeleri ona borçluyum, burada ona hatırlamak ve ona şükranlarımı iletmek isterim.
   1990 yılında, ‘4.Akşam’ sanat okulunda 3 yıl eğitim gördükten sonra, kalfalık belgemi aldım. 1998 yılında ise ustalık belgemi ve usta eğitici belgemi aldım. Bu süre içerisinde çeşitli kuaför salonlarında hizmet verip yeni tecrübeler edindim. 
   2009 yılında Kıbrıs’a geldim ve buradaki ortamı ve insanlarını çok sevdim. Kendi işyerimi açana kadar 2009-2013 yılları arasında yine çeşitli kuaför salonlarında çalıştıktan sonra, 2013’ün ocak ayında oğlumun adıyla taçlandırdığım ‘Rengim Coiffeur’ salonunu kurdum ve hala orda ekibimle birlikte bayanlara en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz.   

Soru: Saç tasarım, güzellik ve kuaförlük sektöründe ciddi bir artış ve yoğun bir rekabet ortamı var.Bu durum sizi nasıl etkiliyor?
   Yanıt: Benim açımdan rekabetin olması sektördeki iyi nitelikteki kuaförlerin çoğalmasını ve daha kaliteli işlerin yapılmasını sağlayacaktır. 
   Fakat bu işi bilenlerin bu sektöre girmelerini tavsiye ederim. Çünkü zaman her şeyin ilacı olduğu gibi bu işte de iyinin ve kötünün belirlenmesi ve kötülerin elenmesini zaten sağlayacaktır. 
   Ayrıca, bugünkü fırsat eşitliğinde bu işe girmeleri insanların doğaldır para kazanmak için ama uzun zamanda en iyiler piyasada yaşayabilecektir.
Olumsuz açıdan, bu kadar kuaför dükkanın olması, kuaförler arasında fiyat eşitsizliğini, saç kesiminde niteliksizlik ve malzeme kullanımında kalitesizlik ve ucuzluk, eğitimli elemanların azlığı ve bu yüzden oluşabilecek müşterilere karşı ilgisiz ve yetersiz muameledir. Neler yapılması gerekir; bence, denetimlerin yetkili kurumlar tarafından sıklaştırılması ve geliştirilmesi, yeni standartların konulması ve kuaförler birliğinin bu tip işlere daha fazla etkin bir rol oynayıp, işlerimizi kolaylaştırması ve geleceğe umutla bakmamızı sağlaması gerekir.
Saç kesiminde nelere dikkat edilmeli?

   Soru: Özellikle saç kesimlerinde bayanlara ne tavsiye edersiniz? Herkes kendi kafasına göre mi model belirlemeli, yoksa uzmanına mı danışmalı?  
   Yanıt: Öncelikle, kişinin senden arzu ettiği modeli günlük yaşamında kullanıp kullanmayacağı çok önemlidir. 
   Saç kesiminde, ense çıkışlarından tutun da alın açıklığına kadar, kulakların ve kafa yapısının şekilleri de saçın modelini belirlerken dikkate almamız gerekenler arasındadır. 
   Yüzünüzün şekline göre saçınızın modeli belirlenirken; ilk önce gelen müşteriyle fikir alışverişi yaparak yüzünün mü yoksa saçının mı ön planda olmasını isteyip istemediği belirlenmelidir.
   Zevkler insandan insana farklılıklar gösterir. Bizim görevimiz müşterimizin buradan ayrılırken yüzünde gülücüklerin olmasıdır. 
   Ayrıca, kişinin kilo, boy, giyim tarzı, yaşı, mesleği hatta ve hatta kişiliği de saç modelini belirlerken dikkate alınacak unsurlardandır.

Bu yılın ‘moda kesimleri’

   Yanıt:Bu yıl, en başta, favori saç kesimi ‘kısa saç’ modelleridir. 
   Bundan başka arkadan gelen en iyi modeller; ‘asimetrik’ kesimler, ‘kat kat’ kesimler ve ‘küt’ kesimlerdir. Kısa saç modeli düşünen bayanlar saçlarına balyaj yaptırarak daha hareketli ve canlı bir görünüme sahip olabilirler.

   Soru: Size gelen müşterilerin her istediği modeli yapar mısınız? Yoksa müşteriye yakışmayacağını düşündüğünüzde farklı öneriler sunar mısınız?
   Yanıt:Benim için en önemlisi müşterinin istediği saç modeline öncelik vermektir. Çünkü müşterimizin alıştığı ve devamlı surette yaptığı ve kendine yakıştırdığı bir saç modeli varsa kendisine tekrardan onu yapmayı öneririm. Kendi görüşlerimde ısrarcı olmam çünkü kişi kendini nasıl rahat ve güzel hissediyorsa o modeli kendisine yaptırmalıdır. Eğer, müşterimiz, hangi saç modelini yaptıracağında kararsızsa ve daha evvelde yaşamında kendine çok yakışacağını düşündüğü bir saç modeli yoksa, kendi modelini oluşturması için elimizden geleni yapar ve onun huzurlu bir şekilde buradan ayrılmasını sağlarız. Tabii, saç modellerinde çeşitlilikler çoktur bu yüzden bizde modern dergileri takip edip her geçen gün yeni tecrübeler ediniyor ve müşterilerimiz üzerinde kullanıyoruz. Bizim için önemli olan müşterinin memnuniyetidir. 

   Soru: Saç rengi değişikliğinde nelere dikkat edilmeli peki?
   Yanıt:Kadınlık halidir, belirli aralıklarla makyajınızda, giyim tarzınızda, saç kesiminde ama en çokta saç rengimizde değişiklik yapmak istersiniz ya da mevsim değişiklikleriyle nükseden bir durumdur bu.
   Hayatınızda önemli bir olayı, biten bir ilişkiyi geçmişe gömme isteğiyle ve saç renginde psikolojik olarak değişime gitme yönelimi olur…  
   Böylece, saçlarınızın renginin değişimiyle kendinize gelmek, yenilenmek, güçlüyüm ayaktayım diye haykırmak istersiniz. 
   Her şeyin düzene gireceğine inanırsınız. Aslında, biraz kendinize gelirsiniz, kendinden emin bir şekilde daha sağlam adımlar atarsınız. Ufacık bir değişiklikle kendinizi daha özel hissedersiniz. Tabii doğru rengi seçtiğiniz takdirde ve memnun kaldığınızdadır her şeyin olumlu yönde ilerlemesi. İşin aslı radikal bir karar almadan ve yeni bir saç rengi seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta var mesela yaşam ve giyim tarzınız, makyajınız, ten renginiz ve doğal saç renginiz gibi…

Bal köpüğü, karamel, kahve ve çikolata renkleri
    Soru: Bu yılın moda renkleri nelerdir?
   Yanıt:Bal köpüğü, karamel, kahve ve çikolata renkleri bu yılın moda renklerini oluşturmaktadır. 
   Ayrıca, küllü saç renkleri de müşterilerimizin yoğun bir şekilde talep ettiği renklerdendir. Fakat küllü renkler daha kolay akıyor dolayısıyla küllü renge sahip olmak istiyorsanız daha sık boyatmalı ve daha fazla bakım yapmanız gerekiyor.
   Soru: Bakımlı olmak için kuaföre hangi sıklıkla gidilmeli?
   Yanıt: anımların daha bakımlı ve güzel olabilmeleri için haftada en az bir kere kuaföre gitmeleri;  ruhsal dengelerini korumaları ve kendilerini iyi hissetmeleri açısından önemlidir. Ayrıca günün sıkıntı ve sorunlarından birkaç saat olsun uzaklaşmaları kendilerine verebilecekleri en güzel hediyedir.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 08:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaz
Yaz - 1 yıl Önce

Yazardan Cumartesi günü iç açıcı makale beklerken siyasi yorum çıktı. Napalım. Ama ben yine umutluyum; 3 dört ay sonra bahar gelecek. Mutlu hafta sonları.

Vedat
Vedat - 1 yıl Önce

Sağlı sollu goller atmış MM.

Yaz
Yaz - 1 yıl Önce

Ben hiç umudumu kaybetmedim. 3 bej aydan sonra bahar gelecek memleketime.

Mavi Deniz
Mavi Deniz - 1 yıl Önce

Fazla karamsarlığa gerek yok. 3 beş ay sonra bahar geliyor.

Yaz
Yaz - 1 yıl Önce

O kadar da umutsuz olmayın. 3 beş ay sonra bahar geliyor.

Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Eeee gerçekler dar alanda kısa paslasan melankolik çakma oryantel ezik şark entellerini eski tüfek sosyalist ten dönme liboslari ağlatır inletir gerçekler acıdır her babayiğit kaldıramaz edi ile budu gibi 5 kişi kendi kendinizi avutmaya calisiyorsunuz da bar entelleri gibi reel politikte karsiliginiz yok size kizilmaz ancak acinir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473