banner564

Tercihler değişiyor

Genç Vizyon’a konuk olan emlak pazarlamacısı Ahmet Ulutekin, 2 odalı apartman daireleri ile lüks villa alıcılarının arttığına dikkat çekti

 Tercihler değişiyor
banner598
Emlak pazarlamacılığı konusunda uzman isimlerden biri olan Ahmet A.Ulutekin, Kuzey Kıbrıs’ta iki yatak odalı apartman daireleri ile lüks villa alımlarının arttığına dikkat çekti.
  Genç Vizyon’a konuk olan Ulutekin, emlak alımında tercihlerin değiştiğine dikkat çekti.
  Ulutekin sorularımızı şöyle yanıtladı:
  Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
  Yanıt: 9 Ağustos 1982 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. Ortaokul ve liseyi 19 Mayıs TMK'de okuduktan sonra 1999 yılında üniversite eğitimimi Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Pazarlama bölümünde sürdürdüm. 
2006 yılında vatani görevimi tamamladıktan sonra aile şirketimizde işe başlayarak gayrimenkul sektörüyle tanışmış oldum.
2009 yılında işin inşaat sektörü değilde emlak pazarlama alanının benim için daha uygun olduğunu gördüğümden dolayı profesyonel gayrimenkul pazarlama konusunda önemli bir yere sahip olan Re/Max Golden Estates LTD'nin çatısı altında çalışmaya başladım.

Soru: İş yaşamındaki kariyerinizi okurlarımızla paylaşır mısınız? 
Yanıt: 2006 yılında gayrimenkul sektörüne dahil oldum o zamanlar ağabeyim inşaat işi yapıyordu yanında çalışmaya başlamıştım. Şu anki olduğum konumda önemli katkıları olmuştur ama bir şekilde okuduğum bölümle de alkalı insan ilişkileriminde güçlü olduğu için sektörün satış ve pazarlama alanında daha başarılı olacağıma inandım, iyiki de inanmışım 2009 yılından beridir profesyonel olarak gayrimenkul danışmanlığı yapmaktayım. Bu alanda birçok uluslararası geçerliliği olan eğitime katıldım ve halen daha yeni eğitimler araştırmaktayım çünkü bu meslekte her zaman bir adım önde olmak zorundasınız. Altını çizerek söylemek isterimki yaptığım iş emlakçılık değil . Burada ciddi yatırımlarla müşterilerimin almak veya satmak istediği gayrimenkullerin profesyonelce pazarlamasını yapmaktayım.

Son 10 yıl inişli çıkışlı
Soru: Şu anda emlak satışları ne durumda? 
Yanıt: Aslına bakarsanız emlak satışları konusunda KKTC belki de en ilginç istatistiklere sahip olan ülkelerin başında gelmektedir. Son 10 yılı baz alarak istatistik tuttuğumuz zaman inişli çıkışlı farklı özelliklerdeki gayrimenkullerin satıldığını görmekteyiz bunun bir çok sebebleri var. Başta ülkemizdeki politik durumlar gelmekte daha sonrada satılan taşınmazların döviz cinsinden satıldığından dolayı kurların yarattığı etki ama unutulmaması gereken bir durumda gayrimenkul alımının lüks degilde zorunlu ihtiyaç olduğudur. Her yıl evlenen boşanan emekli olan vs çok sayıda vatandaşımız var bunlar bir şekilde bir eve ihtiyacı olan insanlardır ama nedir hayalinde villa vardır ama gücü 3 odalı bir apartman dairesine yeter yine de almak zorundadır. Bizim burada görevimiz vatandaşlarımıza yatırım yaparken ve hayatlarını etkileyecek bu kararı verirken en doğru şekilde onlara kılavuzluk etmektir.

Soru: Emlak sektöründe en çok rağbet hangi türe oluyor?
Yanıt: Şu an en çok sattığımız tür olarak 2 yatak odalı apart dairelerini söyleyebilirim. Bunun başlıca sebebleri artık yeni projelerin öğrenciye kiralamaya yönelik sıkış sıkış küçük dairelerden çıkıp daha ferah kullanışlı lüks yapılara dönüşmeleridir tabii birde buna uygun fiyatlar eklenince özellikle yeni evlenen çiftler, tek çocuklu aileler için veya yanlız yaşamak isteyen iş güç sahibi insanlar için ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Bizde bu doğrultuda çalıştığımız firmalara danışmanlık yaparak ihtiyaçları karşılayacak en doğru projeleri hazırlatmaktayız.
Ayrıca şuan için uzman olduğum orta üst sınıf villalar konusunda ciddi sayıda müşterilerimiz bulunmaktadır. Bunlar 125.000 GBP ile 250.000 GBP bandı arasında olan gayrimenkullerdir.

Kaçak iş yapanlar var

Soru: Sektördeki rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Yanıt: İşini layıkiyle yapan tüm meslektaşlarımla rekabet etmekten büyük keyif alıyorum ama birde ayakçı emlakçı diye tabir ettiğimiz insanlar varki hiçbir donanımı yatırımı olmadan bir nevi kaçak yollarla bu işi yapmaya çalışarak piyasanın dengelerini bozmaktadırlar maalesef bunun önüne geçememekteyiz. Devamlı yenilikleri teknolojileri takip ederek sektörde fark yaratmaya çalışıyorum. Bu konuda birçok emlak şirketinin beni takip ettiğini görmekteyim demekki işimi doğru yapıyorumki örnek alıp yaptıklarım takip ediliyor ve bir sekilde kendi şirketlerine uyarlıyorlar. Teknoloji çağında olduğumuz bu zamanlarda ve Gayrimenkul alma yaşının 25-30’lara indiği bugünlerde teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmak zorundayız. Özellikle artık insanlar sokak sokak gezip veya gazeteden ev aramıyorlar evlerinde bilgisayar başından tüm adada ne var ne yok satılık bulabilmektedirler. Bu yüzden sosyal medyaya ciddi yatırımlar yapmaktayım. Ayrıca aldığım eğitimlerle de kendimi devamlı geliştirmekteyim. Bu iş benim için gelip geçici bir heves değil kendimi bu işi yapmak için doğmuş görüyorum. Sektörde her zaman en üstlerde yer almak için çok çalışıyorum. Bugüne dek yüzlerce insanın bir sekilde ev sahibi olmasına vesile oldum çok şükür hakkımda tek olumsuz bir konuşma yapan olmadı. 


Soru: Eşdeğer mallar konusundaki görüşleriniz nelerdir?
Yanıt: Mevcut risklerin farkında olarak müşterilerimize ve danışanlarımıza konu hakkındaki gerçekleri aktarmaktayız. Fakat günümüzde eşdeğer nitelikli tapusu olduğu için almaktan kaçınan müşterimiz bulunmamaktadır. Özellikle Lefkoşa bölgesinde Türk tapulu gayrimenkulleri özellikle tercih eden müşteri profilimiz bulunmaktadır. Burada biz gerekli bilgileri şeffaf bir şekilde müşterilere aktarmaktayız. Günün sonunda seçimi yapan yine onlardır.


Soru: Kuzey Kıbrıs’ta bürokrasinin işleyişini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yanıt: Tabiki bazı eksiklikler ve yetersizlikler bulunmaktadır. Bu eksiklikler ve yetersizlikler ülkenin her alanına etki etmektedir. Bizim sektörümüzde de var olduğu gibi. Ancak değişen zaman ve teknolojinin de yardımı ile daha da iyiye gideceğini düşünmekteyim. Bu konuda herkesin farkında olduğunun ve gelişim için çaba sarfettiğini düşünmekteyim. Burada bizim yaptığımız müşterilerimize bu sıkıntıları yansıtmadan işlerinin bir tamam halletmektir.

Soru: Son olarak söylemek istedikleriniz ? 
Yanıt: Gayrimenkule yatırım yapacak olan vatandaşlarımıza yatırımlarını yaparken çalışacakları kişileri iyice araştırmaları ona gore yatırım yapmalıdır. Çünkü burada belkide hayatlarının birikimlerini veya çok zor şartlarda kredi kullanarak yola çıktıkları için yanlarında her zaman güvenebilecekleri profesyonel gayrimenkul danışmanları ile çalışmalıdırlar.
Benim iş ahlakımda 40.000 STG’ye daire alacak olan insanda 1 milyon STG’lik yatırım yapacak olanda gözümde aynı değerdedir o yüzden benimle asla kaybetmezsiniz çünkü burası #Kazananlar Kulübü… 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474