banner564

Kıbrıs böylesi vahşet görmedi

22 yaşındaki üniversite öğrencisinin, barda kavga ettiği grup tarafından, apartmanın 6. katından aşağıya atılarak öldürüldüğü iddia edildi, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı

Kıbrıs böylesi  vahşet görmedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa dün kötü bir haber ile uyandı. Karakol Bölgesindeki Kaymak Apartmanı’nın 6. katından beton zemine düşen 22 yaşındaki Nijeryalı öğrenci Ebinabo Tahriyemen Meindinyo, olay yerinde feci şekilde can verdi. 
Alınan bilgilere göre, yaklaşık 17 metre yüksekten beton zemine düşen talihsiz gencin, olay öncesinde bir grup Nijeryalı öğrenci ile “Queen Ann” isimli barda kavga ettiği öğrenildi. 

Kavga sonrası Meindinyo’nun evini bastılar
Kavga sonrasında, öfkesine hakim olamayan söz konusu Nijeryalı öğrencilerin, Meindinyo’nun arkadaşları ile ikamet ettiği eve gelerek kapının zilini çaldığı, açılan kapıdan içeriye girdikleri ve Meindinyo ile şiddetli kavgaya devam ettikleri ileri sürüldü. 

Balkondan aşağıya attıkları iddia ediliyor
Ebinabo Tahriyemen Meindinyo’nun arkadaşları, şiddetli kavga nedeni ile korkudan başka bir odaya gizlenirken, talihsiz gencin arbede sırasında 6. kattan beton zemine düşerek, olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bazı iddialara göre, evi basan Nijeryalı grup, Ebinabo Tahriyemen Meindinyo’yu kavga sırasında balkondan aşağıya attı.

Yanında döner bıçağı vardı
Talihsiz gencin olay yerinde yatan cansız bedeninin hemen yanında, sarı saplı ve kırmızı kumaşa sarılmış bir şekilde döner bıçağı bulunduğu söylendi. Olay yeri inceleme ekipleri döner bıçağına emare olarak el koyarken, çevreden de emareler aradı. 

Kesici alet izine rastlanmadı
Olay yerinde, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından ceset üzerinde yapılan ilk incelemede, herhangi bir kesici alet izine rastlanmadığı açıklanırken, gün boyu soruşturmasını sürdüren polis, olayın cinayet olup olmadığını tam olarak netleştiremedi. Şüpheli olarak tutuklanan şahısların bugün nöbetçi mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Polis gözaltılar gerçekleştirdi
Kaymak Apartmanı 6. Katında, dün saat 06.30 sıralarında meydana gelen olay sonrası harekete geçen polis, yaptığı güvenlik kamerası incelemeleri sonucunda, şüpheli bazı şahısları, ZMU 305 plakalı kiralık araç ile olay yerinden kaçarken tespit etti. 
Petek Pastanesi yakınlarında söz konusu aracı terkedilmiş halde bulan polis ekipleri, olayla bağlantısı olabilecek birçok Nijeryalı şahsı gözaltına aldı.

Komşulardan yardım istediler
Yaşanan olayı anlatan, Kaymak Apartmanı sakini bir kişi, saat 06.40’ta kapılarının şiddetle çalınması ile uyandıklarını, kapıyı açtıklarında, iki Nijerya uyruklu şahsın, “polisi arayın, arkadaşımızı kestiler, aşağıya attılar, bizi içeri alın, korkuyoruz” dediklerini söyledi.

Gelecek yıl mezun olacaktı
Henüz 22 yaşında hayatını kaybeden talihsiz genç Meindinyo, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü’nde okumaktaydı. Meindinyo’nun oldukça başarılı bir öğrenci olduğu, gelecek yıl mezun olup ülkesine döneceği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473