banner564

“Umut en son ölür”

KTMMOB yeni yıl resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, hep birlikte uğraşarak, didinerek ve çalışarak 2016’nın barış yılı yapılmasını diledi

 “Umut en son ölür”
banner598
Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin (KTMMOB) yeni yıl resepsiyonu önceki gün akşam Bedesten’de gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı resepsiyon, birliğin eski başkanlarının çalışmalarını anlatan 6 dakikalık demo gösterimiyle başladı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge ve Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Ahmet Hüdaoğlu’nun konuşmalarının ardından meslekte 25. yılını dolduranlara anı plaketleri takdim edildi.

Öge: 2015 kötü geçti 
Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge yaptığı konuşmada, 2015'in kötü geçtiğini belirterek, 2016'nın barış getirmesini diledi.
Öge, Akdeniz'de ve dünyanın diğer bölgelerindeki gerginliklere işaret ederek, sadece Kıbrıs için değil dünya için de barış dileğinde bulundu.
Ahmet Hüdaoğlu konuşmasında, gelmiş geçmiş tüm başkan ve yönetim kurullarına teşekkür etti ve “Bugün varsak onların çalışmaları sayesinde varız” dedi.
2016 yılının Kıbrıs’ta barış yılı olmasını dileyen Hüdaoğlu, tüm birlik mensuplarının yeni yılını kutladı.

Akıncı: Konjonktür uygun
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yaptığı konuşmada, 2016 yılının barış yılı olması konusunda herkesin hemfikir olduğunu ifade ederek, hep birlikte uğraşarak, didinerek ve çalışarak 2016’nın barış yılı yapılmasını diledi.
“Umut en son ölür” diyen Akıncı, umudu canlı tutmak için çalışmanın ve alın teri dökmenin şart olduğunu ifade ederek, 50 yılı aşkın bir süreden beri devam eden Kıbrıs sorunu için 2016 yılında konjonktürün uygun olduğunu düşündüğünü söyledi.
Kıbrıs Türk halkını uluslararası hukukun bir parçası haline getirmenin kendileri için bir görev olduğunun altını çizen Akıncı, bir çözüm halinde mimarlara çok önemli görevler düşeceğini de belirtti ve liderlerin siyasi mimariyi hazırlarken, mimarların da fiziki mimariyi tamamlayacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474