banner564

‘En iyi dost’

İsrail elçisi Revel’den, Rumlara övgü dolu sözler

‘En iyi dost’
banner598

   Rum sosyalist EDEK partisi lideri Marinos Sizopoulos’la görüşen İsrail’in Lefkoşa Büyükelçisi Shmuel Revel, ülkesinin bölgede Kıbrıs’tan, Kıbrıs’ın da İsrail’den daha iyi dost bulamayacağını söyledi.

    Revel, “Ortak sıkıntılarla karşı karşıyayız, aşırı güçlerden sıkıntılar geliyor ve biz halkımızın güvenliği için birlikte demokrasi, istikrar değerlerini paylaşıyoruz, bölgede refah görmek istiyoruz. Bunu sağlamak için birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.  
    İsrail Büyükelçisi, Sizopoulos’la çok iyi bir görüşme yaptıklarını, bölgedeki Doğu Akdeniz bölgesindeki büyük sıkıntılarla ilgili çok açık ve dostça konuşmanın çok önemli olduğunu vurguladı.  
    İkili ilişkileri ele aldıkların, birlikte enerji ve turizm alanında, tüm alanlarda ama en çok da yenilik alanında ikili ilişkileri geliştirmek gerektiğini ifade eden Shmuel Revel, tıbbi işbirliğinden ve genelde gelecek nesilleri teşvik etmek ve daha iyi bir gelecek yaratmak için iki ülke arasındaki araştırmaları geliştirmeden söz ettiklerini duyurdu.
    EDEK parti lideri Marinos Sizopoulos da görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Büyükelçi Revel ile Doğu Akdeniz genelinde ve özellikle istikrarsız olan Orta Doğu bölgesiyle ilgili çeşitli konuları ele aldıklarını bildirdi.
   Sizopoulos görüşmede, iki ülkenin çeşitli alanlarda işbirliğini artırma yollarını, bölgede daha fazla istikrar ve güvenlik için koşullar yartılmasını ve iki halkın yararına olacak işbirliğini tartıştıklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473