banner564

Her kese her keseye  uygun fiyatlar

Düğün sezonunda daha çok gelin için takı seti alındığını söyleyen kuyumcular fiyatın bin liradan başladığını ifade etti

Her kese her keseye  uygun fiyatlar
banner598

 Melin DOBRAN

Düğün ve nişan sezonunun açılmasıyla, altın satışları da hareketlendi. Lefkoşa’daki kuyumcular, bayana daha çok takı seti alındığı ifade ederek, erkeğe ise genelde saat, bileklik ve altın zincir alındığını söyledi. 
Alışverişlerin ekonomik sebeplerden dolayı minimize edildiğini dile getiren esnaf, gelin için alınacak olan takı setini bazen ailenin bölüşerek aldığını belirtti. Esnaf saat, bileklik, zincir ve takımın yanında çeyrek altın da alındığını kaydetti. Geçen sene çeyrek altın fiyatının 260 lira olduğunu dile getiren esnaf, bu fiyatın şu an 300 lira olduğunu söyledi. Gelin için tasarlanmış takımların ise fiyatı 1.000 - 1.500 liradan başlayıp, 7 bin liraya kadar artabiliyor. Kuyumcular, nişan ve düğün için alışverişin başladığını söyledi.

Kuyumcular ne dedi..??

Murat Zif:
Düğün öncesi damat için genelde altın bileklik, altın zincir ve yüzük alınır. Altın almak istemeyen de saat alıyor. Düğün alışverişi için bayanlara ilk etapta kolye seti alınır. Eskiden iki aile de alırdı ve tam set tercih edilirdi. Şu an genelde kolye ve küpe tercih ediliyor çünkü alışverişler ekonomik sebeplerden dolayı daha minimize hale geldi. Bu alışveriş daha sonra bileklik ve yüzükle tamamlanıyor. Aile parça parça alıp tamamlıyor. Erkek zinciri fiyatı 800-1.500, yüzük 400-800, saat 400-1.500, bileklik ise 600-1.500 lira arasıdır. Bayan takı takımı fiyatı 1.500-2.500, tek bileklik 600-1.500, tek yüzük 300-800 lira arasıdır. Diğer yakınları ise en çok çeyrek altın alıyor. Çeyrek altının fiyatı 1 yıl önce 260 lira iken şu an 300 liradır. Altın takmak bir gelenektir. 

Mustafa Ulu
“Düğün için halen geline takı seti alınıyor. Farklı bir şekilde yüzük, küpe, kolye ve bileklikle değişik kombin yapabilirler. Damat için genelde saat, bileklik ve zincir alınıyor. Bazen de aile seti bölüşebiliyor. Aile genelde takı alıyor. Nişanda ise daha küçük set alınıyor ama hem bayana hem de erkeğe setin yanında çeyrek altın da alınıyor. Herkes kendi bütçesine göre hediyesini alıyor. 

Laden Fellahoğlu
Düğünlerde damat için genelde bileklik, saat ve zincir kolye alınıyor. Geline ise 3’lü set, kolye küpe ve bileklik alınır. 1. Derece aile takılara öncelik veriyor. Nişanda ise alyans dışında damada saat, geline ise tek taş, kolye veya bileklik alınır. Damat için alınan bileklik 400 liradan başlıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474