banner564

‘Övgüye layık’

Murat Kanatlı’ya Rum siyasi partilerden destek

‘Övgüye layık’
banner598

   Rum siyasi partileri, vicdani ret hakkı kullanarak, 2009 yılından beri seferberliğe katılmaması nedeniyle mahkum edilen Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı’ya destek veren açıklamalar yaptı.

   Güney Kıbrıs’taki muhalefet partisi AKEL ve EDON Gençlik Örgütünün ardından, EDEK, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi aynı zamanda Birleşik Demokratlar da Kanatlı’nın mahkum edilmesini kınadı.

    Politis Gazetesi, Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin önceki gün Ledra Palace’ta gerçekleştirilen aylık toplantısında, AKEL sözcüsü Hristos Hristofidis’in, Kanatlı’nın toplantıda yer almamasına özel atıfta bulunarak, derhal serbest bırakılması çağrısı yaptığını aktardı.

Gazete, bu çağrının, partilerin Slovakya Büyükelçisi tarafından okunan ortak açıklamasında tekrarlandığını da belirtti.

 

İlginç değerlendirmeler


   EDEK, yaptığı açıklamada, “Kanatlı’nın eylemini övgüye layık bir eylem” olarak nitelendirirken, Ekologlar, “Türk Ordusunun adadan ayrılmasını” istedi; Birleşik Demokratlar ise Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin zamanı olduğunu kaydetti.

   AKEL milletvekillerinden Takis Hacıyeorgiyu ile EDEK milletvekillerinden Sofoklis Sofokleus’un ise konuyu AB’ye taşıdıklarını ve Avrupa Komisyonu’na konu hakkında yazılı önergeler sunduklarını belirten gazete, Hacıyeorgiyu’nun, AB’nin bu olayı kınama niyeti olup olmadığını sorduğunu, Sofokleus’un ise, “2011 yılında bir Türk askerinin, KKTC’deki askeri cezaevinde trajik işkence ile öldürüldüğünü” savunduğunu ekledi.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473