banner564

Polis müdahale etti

Baf’ta bulunan Türk arazisi yüzünden kavgaya tutuştular

 Polis müdahale etti
banner598
Baf’ın “Agapinoros” sokağında bulunan bir Kıbrıs Türk malının, Rum İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir ekip tarafından çitle çevrilmesi esnasında olay yaşandığı belirtildi.
   Rum polisinden yapılan açıklamaya göre, olaylar, bahse konu arazinin yan tarafında bulunan meyve dükkânının sahiplerinin, araziyi park yeri olarak kullandığı gerekçesiyle çitleme çalışmalarına itiraz etmesiyle başladı.
   Alithia’nın haberine göre, alanın çitle çevrilmesini önlemeye çalışan sözkonusu kişiler ile çalışanlar arasında başlayan olaylara polis müdahale etti.
   Polisin olaya müdahale etmesiyle, protesto etkinliğinin sorunsuz sona erdiğini ve akabinde taraflar arasında anlaşma sağlandığını yazan gazete, İçişleri Bakanlığı’na bağlı ekibin ise işine devam ettiğini belirtti.
   Rum Haber Ajansı KİPE’ye konuşan Göçmenlerle Dayanışma Örgütü Başkanı Yorgos Grigoriu ise, “devletin yetkili birimlerinin göçmenin faaliyetlerini zorlaştırmasının kabul edilemez olduğunu” söyledi.
   Yasaya göre, “her Kıbrıs Türk malının mesleki bir faaliyet veya öncelikli olarak göçmenlerin iyileştirilmesi için verilmesi gerektiğini” dile getiren Grigoriu, bahse konu durumda “meyve dükkânı sahibinin, çalışmalarını genişletmek için yandaki iki arsaya başvurduğunu” belirtti.
   Gazeteye göre, Grigoriu, Baf Belediyesi’nin konuyu engellediğini çünkü bahse konu alandan kendisinin yararlanmak istediğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474