banner564

Mesarya’yı mesken tuttu

Hırsızlık suçundan KKTC’den ihraç edilen ve yasa dışı yollardan geri dönen Yasin Usta, kaldığı yerden devam etti

Mesarya’yı  mesken tuttu
banner598
Gamze PİR BAYKUR
Kuzey Kıbrıs’ta birçok hırsızlık suçuna adı karışan ve 2016 yılında mahkum olan Yasin Usta isimli şahıs, yasa dışı yollardan ülkeye geri dönerek kaldığı yerden devam etti.
Mesarya’da birçok köyde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili bağlantısı olduğu iddia edilen yasin usta önceki gün Güvercinlik’te yakalandı.
Zanlının, 2017 yılı Nisan ayı içerisinde Mağusa Limanından yasa dışı yollardan tasarrufundaki 9 mm çapındaki kurusıkı tabanca ve 8 adet canlı mermi ile giriş yaptığı ve işlediği birçok suçtan dolayı polis tarafından arandığı öğrenildi.
Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yasin Usta aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.
Zanlının tasarrufundaki çantada polis tarafından yapılan kontrolde ise 1 adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ile 8 adet canlı mermi ve 2 adet de biber gazı bulundu.

Turunçlu ve Kurudere’nin kabusu oldu
Zanlı Yasin Usta işlemiş olduğu suçlardan dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Meselenin tahkikat memuru Kamil Perçiner, zanlı Yasin Usta’nın Turunçlu’da Taner Samancıoğlu’na ait binanın pencere camını kırarak hasara uğrattıktan sonra içeriye girdiğini ve jeneratör içerisinden 5 litre benzin ile 1 litre motor yağını, yine konu binanın güneş enerjisi ile çalışan lambasını ve hareket sensörlü projektörünü sirkat ettiğini açıkladı. 
Perçiner, zanlı Usta’nın 22 Ağustos 2017 tarihinde ise Kurudere’de faaliyet gösteren ve Oğuz Alp'e ait olan "Olive Avirotion" isimli uçuş okulundaki ofis odasına gidip kameraların yönünü değiştirdikten sonra alarm sisteminin ikaz vermesi sonucunda ofis odası içerisine giremeden olay yerinden ayrılarak suç işlemeye teşebbüs ettiğini açıkladı. 

TIR’daki para ve sigarayı bile çaldı
Perçiner, yine zanlının 29-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında ise, Güvercinlik Sanayi Bölgesi’nde Ruslan Aminov’a ait TIR aracın kabini içerisinden bir adet cüzdan ile cüzdan içerisinde bulunan sürüş ehliyetini, 20 TL parayı ve 1 paket sigarayı çaldığının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Perçiner, zanlı Usta’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Yasin Usta’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473