banner564

Tam zamanında konuştu

Fokaidis, çözüm olması halinde Rum ordusunun dağılmayacağını, silahlanma faaliyetlerinin de ‘müzakerelerden bağımsız olarak ilerlediğini’ açıkladı

Tam zamanında konuştu
banner598
  Rum Yönetimi ve Yunanistan, Türk ordusunun adadan çekilmesini ve Türkiye’nin garantörlüğünün ortadan kaldırılmasını isterken, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, çözüm olması halinde Rum Milli Muhafız Ordusu’nun dağılmayacağını, personelin de işine son verilmeyeceğini açıkladı.
   Kathimerini gazetesine söyleşi veren Fokaidis; çağdaş dünyada tehditlerin yalnızca devletlerden gelmediğini ve herkesin bunu göz önünde bulundurması gerektiğini belirterek, bugün terör gibi asimetrik tehditler bulunduğunu söyledi.
    Üçüncü ülkelerin garantilerini istemediklerinden yola çıkarak, çözümden sonra ya güvenlik üreteceklerini, ya da güvensiz bir ortam edineceklerini belirten Fokaidis, Rum Milli Muhafız Ordusu personelinin ihraç edilmesi ya da herhangi bir kaybı gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade etti.
    Silahlanma programlarının Kıbrıs sorunuyla ilgili çalışmalardan bağımsız olarak ilerlediğine dair bir soru üzerine ise Fokaidis, bu programlar için ihaleye çıkıldığını ve sürecin yasalar zemininde ilerlediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474