banner564

‘Türk uzlaşmazlığı’

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, Erenköy’deki kutlamalardan memnun kalmadı

‘Türk uzlaşmazlığı’
banner598
  Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi , her yıl Erenköy’de düzenlenen etkinliklere tepki göstererek, bunu ‘Türk uzlaşmazlığının somut bir örneği’ olarak niteledi.
  Erenköy’deki askeri varlığın, Lefke-Dillirga bölgesinin Kıbrıslı Türk ve Rum sakinlerine rahatsızlık vermekte olduğunu ileri süren hareket, buradaki sınır kapısının açılması konusunun müzakerelerde Güven Yaratıcı Önlemler’e (GYÖ) dahil edildiğini savundu.

“Erenköy cebi dağıtılmalı”

   Habere göre, önerinin Türk tarafınca görüşülmeden reddedildiğini ileri süren Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, bu vesileyle, Dillirga bölgesinde güvenlik ve işbirliği koşulları meydana gelmesi ve bölgenin uzun yıllardır var olan ablukadan kurtulması için olumlu bir sonuca varılamadığını iddia etti.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; EDEK partisinin Gençlik Kolu ise açıklamasında, 1964 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayların, Türklerin Kıbrıs’la ilgili görüş ve niyetlerini ortaya koyduğunu öne sürdü. 
   EDEK’in Gençlik Örgütü, Türklein 1964 yılında adayı işgal etmek ve bölmek için çabaladıklarını, ama başaramadıklarını, 10 yıl sonra, Faşist Yunan Darbesi’nin buna fırsat yarattığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473