banner564

Birlikten kuvvet doğar

Güzelyurt’taki toplantıya; esnaf ve zanaatkârlar yanında, milletvekilleri, bölge üretici dernekleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı

Birlikten kuvvet doğar
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile KTEZO Güzelyurt–Lefke İlçesi  ortak toplantı düzenledi. KTEZO Başkanı Hürrem Tulga’nın verdiği bilgiye göre toplantıya esnaf ve zanaatkârlar yanında, milletvekilleri, bölge üretici birlikleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Toplantıda, üniversite-kent ilişkisinin sağlanması, bu noktada taşımacılığın sistemli bir şekilde ele alınması, kent çarşı alanlarını çekim merkezi olacak şekilde ele alınması, pazar yerlerinin denetiminin yapılması yanında kent çarşı alanlarının, sigorta, vergi, kredi sorunlarının derhal çözümlenmesi konuları ele alındı.

Volkan:Sorun kar topu gibi büyüdü
Toplantı KTEZO Güzelyurt–Lefke İlçesi Sözcüsü Ali Volkan’ın bölge sorunlarıyla ilgili konuşmasıyla başladı. Ali Volkan konuşmasında 1990’lı yıllardan bugüne sorunların kar topu gibi büyüdüğünü; buna Kıbrıs sorunu yanında, “kötü yönetimlerin” neden olduğunu söyledi.Volkan, Yaşananların kader olmadığını, birlikte ve bilinçli bir şekilde hareket ederekb bu sorunların asgariye çekilebileceğini dile getirdi.

Tulga: Umutsuz olmamalıyız
Volkan’ına ardından konuşma yapan KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, umutsuz olunmaması gerektiğini söyledi. Tulga, turizmde ve yerli pazarda meyve suyu tüketiminin sağlanmasıyla narenciyenin dalda kalması sorunun aşılabileceğini; bu yolla ekonomik toplumsal kalkınmanın sağlanabileceğini ifade etti.
“Bunlar niçin yapılmıyor” diye soran Tulga, her gün ambargo, kısıtlılık, tanınmamışlıktan söz edildiği halde, en azından üretilebilen, üretilen ürünlerin tüketimini yapmak için politika geliştirilmediğini söyledi. Kalite ve standartlar gözetilerek, ülkede üretilen tüm ürünler için gerekirse fon konmasını isteyen Tulga, bu fonun ilgili üretim alanının geliştirilmesinde kullanılabileceğini dile getirdi. Toplantı sonunda, önümüzdeki 10 gün içerisinde ilgili bakanlık temsilcilerinin katılımı ile kitlesel bir toplantı yapılması yönünde karar da üretildi.
Ayrıca organizasyon ve örgütlenme çalışmalarını sürdürmek ve tamamlamak üzere 12 kişi belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473