banner564

Uzlaşı arayışları

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Cenevre zirvesi öncesinde Atina’ya gideceği bildirildi

Uzlaşı arayışları
banner598
 Cenevre’de Kıbrıs’a ilişkin gerçekleştirilecek konferans tarihinin yaklaşması nedeniyle çalışmaların yoğunlaştığı belirtildi. 
   Alithia gazetesi, Cenevre’de, 28 Haziran'da başlayacakKıbrıs konferansına ilişkin haberlere bugün de yer verdi. 
   Rum basını ayrıca Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın Pazartesi günü Atina’ya giderek Kıbrıs konusunda temaslarda bulunacağını yazdı.  
   Fileleftheros gazetesi de Yıldırım’ın ziyaretini “Ankara’nın Hareketini Bekliyorlar-Yıldırım’ın, Pazartesi Günü Atina Ziyareti Belki Niyetlere Damga Vuracak”  balığıyla manşetten verdi.
   Yıldırım’ın ziyaretine ilişkin bilgilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, bu ziyaretin, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilişkilendirildiğini yazan gazete, ziyaret programında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinin de bulunduğunu belirtti. 

Ulusal Konsey toplanıyor

   Alithia gazetesi Ulusal Konsey’in, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ele almak için 19 Haziran Pazartesi günü sabah saat 09:00’da toplanacağını yazdı. 
   Gazete bu konudaki açıklamayı, Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un, DİKO’ya verdiği yazılı yanıtta yaptığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474