banner564

11 milyon 33’e çıkar

Meclis önünde eylem yapan emekliler, 2016’da vergi kesintilerinin ödenmemesi halinde faiz davası açma uyarısında bulundu

11 milyon  33’e çıkar
banner598
Beş emekli derneğinin oluşturduğu Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi, “2010’da maaşlardan yapılan vergi kesintisinin iade edilmemesi” gerekçesiyle meclis önünde eylem yaptı.
Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, eylemde konsey adına yaptığı konuşmada, emekli maaşı alanların bir kısmından 2010’da dört ay ve 13’üncü maaşlardan vergi kesildiğini, bu 2016’da iade edilmediği takdirde, söz konusu kesintilerle ilgili faiz davası da açacaklarını kaydetti.
Tolga, “Faiz Davası’nı kazandığımız zaman bugün ödenecek miktar 11 milyon TL'den, 33 milyon TL’ye çıkacaktır” dedi.
Yargıçların huzurunda Eylül 2010’da dönemin Maliye Bakanı ile vergi kesintilerini ilgilendiren bir protokol imzalanması ve Başsavcılığın kesintilerin ödenmesi yönünde yazısı bulunmasına rağmen, kesintilerin ödenmediğini belirten Tolga, Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan ihmal davasında da kendilerinin haklı bulunduğunun altını çizdi. 
2016 mali yıl bütçesinde emeklilerin alacaklılarıyla ilgili ödenek olmasına rağmen ödeme yapılmadığını, Başbakan’ın da konuyu Bakanlar Kurulu’na götürme sözü vermesine rağmen götürmediğini savunan Tolga, “Makam ne olursa olsun yargıdan çıkan kararların mutlaka uygulanması gerekir” dedi.
Eyleme, Konsey’i oluşturan; Kıbrıs Türk Emekliler Derneği, Polis Emeklileri Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği ve Vakıflar ve Din İşleri Emeklileri Derneği temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474