banner564

Talat: Geç bile kalındı

Çözüm ve Barış Platformu, CTP’yi ziyaretinde ortak mücadele için tam destek aldı

Talat: Geç bile kalındı
banner598

Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Kıbrıs’ta federal çözümü savunan örgütlerin oluşturduğu Çözüm ve Barış Platformu heyeti dün Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) ayrı ayrı ziyaret etti.
CTP Genel Merkezi’nde gerçekleşen kabulde Genel Başkan Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra Genel Sekreter Tufan Erhürman, MYK üyeleri Erdoğan Sorakın, Ahmet Barçın ile platform temsileri Hasan Sarpten, Kani Kanol ve Fatoş Anter yer aldı.
Talat, CTP olarak Çözüm ve Barış Platformu’nun oluşumunu tartışılmaz bir şekilde desteklediklerini ifade ederek, platformun kurulumunda geç bile kalındığını söyledi.
CTP’ye göre en önemli sorunun Kıbrıs sorunu olduğunu ifade eden Talat, tıpkı 2004 yılında olduğu gibi sendikaların da sivil toplum örgütleriyle birlikte sürece dahil olması ve Kıbrıs sorununun tüm taleplerin en önüne konması gerektiğini kaydetti.
Çözüm ve Barış Platformu Sözcüsü Hasan Sarpten ise Kuzey’deki çözüm güçlerini bir araya toplamak istediklerini belirterek, bu kapsamda CTP’nin çözümün en önemli güçlerinden birisi olduğunu söyledi.

YKP temkinli yaklaştı
Çözüm ve Barış Platformu heyeti, siyasi partilere yönelik ziyaretler çerçevesinde ilk ziyaretini Yeni Kıbrıs Partisi’ne (YKP) yaptı.
YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunun YKP için en başından beri önemli olduğunu dile getirerek, kaygı duydukları bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.
Kanatlı özellikle daha özlü konulara geçilmediği koşullarda topluma umut mesajları verilmesinin hatalı olduğunu düşündüklerini belirtti.
Kanatlı’nın ardından söz alan YKP Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran ise Kıbrıs sorunu konusunda alınmış Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına işaret etti.
Durduran, Kıbrıs sorunun çözülmesinin önündeki güçlüklerin konuşulması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473