banner564

2017’de açılacak

GAÜ Smart Health Projesi’nin hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi

2017’de açılacak
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi’nin, “Smart Health Projesi”nin hazırlıklarının tamamlandığı açıklandı. 
GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık projesi Girne’de 67 bin 500 m2 alan üzerine inşa edilecek. 
Açıklamada, “Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 2011 yılında gündeme alınan Smarth Health Projesi, Yöneticiler Kurulu ve Mütevelli Heyeti’nin onayı ve tüm bürokratik engellerin aşılmasıyla hayata geçiriliyor” denildi. 
Sağlık turizmi açısından da işlev üstlenecek olan projede, Sağlık Köyü, Madde Bağımlılığı ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezleri, Sporcu Tedavi Merkezi, Genetik Araştırma Merkezi ile eğitim ve araştırma odaklı Tıp Fakültesi gibi sağlık yatırımları bulunuyor.
GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu üç etapta bitirilmesi planlanan projenin tamamının 45 bin m2’ye ulaşmasının hedeflendiğini anlattı. 
Nalbantoğlu “13 bin m2’lik alanda ilk etabına geçtiğimiz günlerde başlanan Smart Health Projesi, Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi’nin 2017 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. Grup Florence Nightingale Hastaneleri ile 2013 yılında imzalanan protokol çerçevesinde tüm yatırımlar Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yapılacak, sağlık hizmetleri ise protokol gereği Florence Nightingale Hastaneleri standartlarında verilecek. Böylelikle KKTC halkı, hak ettiği ancak bir türlü ulaşılamayan kaliteli ve yüksek standartlar içeren sağlık hizmetini GAÜ vizyonuyla ülkemizde bulabilecektir” ifadelerini kullandı. 
2017 yılında hizmete girmesi planlanan Genel Hastane bölümünün ülkeye ekonomik girdi sağlayacağını anlatan Nalbantoğlu, tesislerin aynı zamanda sağlık turizmine yönelik de olacağını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473