banner564

26 bin lira ödediler

Lefkoşa’da bıçak, kemer, zincir, demir çubuklarla kavga eden 7 Iraklı teminatla serbest

26 bin lira ödediler
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da gündüz vakti sokak ortasında bıçak, kemer, demir sopa ve zincirle kavga eden 11 kişilik Iraklı öğrenci gurubu hakkındaki soruşturma devam ediyor. Olayın ardından aranan 11 kişiden tutuklanan 7 zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarılırken, soruşturmanın devam ettiği ancak zanlıların etki edemeyeceği belirtildi. Mahkeme 7 zanlıyı nakit teminata bağlayarak serbest bıraktı. 
Duruşmada olayı aktaran polis, 3 Aralık tarihinde saat 13.10 sıralarında Lefkoşa’da Belediye Bulvarı üzerinde Osed Alkhatib, Zakaria Layla ve Safian Fatahalla’nın bir taraf, Yahia Elmıssınd ile Talal Basem’in karşı taraf olup, kavga ettiklerini söyledi. 
Polis, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 5 veya 6 kişinin daha yer aldığını ancak henüz tespit edilemediklerini belirtti. 
Polis memuru, kavgada birbirlerine vuran zanlıların çevreyi de rahatsız ettiklerini dile getirdi.
Olaydan sonra 5 zanlının tutuklandığını, aranan 5 veya 6 kişi olduğunu kaydeden polis, kavga ile ilgili kamera görüntülerinin de incelendiğini söyledi.

Tümü tutuksuz yargılanacak
Polis, olayda bıçak, kemer, zincir ve demir çubuk bulunduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı. 
Polis memuru, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların etki edemeyeceğini belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti. 
Mahkeme, Osed Alkhatib ve Talal Sami Talal Basem’in 5 bin TL, zanlılar Zakaria Layla, Yahia Mohammad Yahia Elmıssınd, Mohammad Al Salkhadi, Yaseen Maher Al- Edwan’in 3’er bin TL, zanlı Safian Fatahalla’nın 7 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473