banner564

47 yıldır bekliyor

Hüseyin Alşan, 1970 yılında Ağırdağ bölgesinde, hali araziye yaptığı evin tapusunu henüz alamadı

47 yıldır bekliyor
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Göçmenlik yaşayan ve uzun yıllar ülke savunmasına hizmetler veren Hüseyin Alşan, 1970 yılında Ağırdağ köyünde bin bir zorluklarla yaptığı evinin tapusunu hala alamadığı için büyük bir üzüntü yaşıyor.
   Güney Kıbrıs’ın Taşkent köyünde doğan ve yıllarca vatan uğruna savaşan Alşan, nüfus mübadelesi ile göçmen olduğu Kuzey’de başını sokacak bir oda dahi bulamamış... Eşi ve çocukları ile geçtiği Kuzey’de yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Hüseyin Alşan, en sonunda borçla, hali arazi üzerine bir ev yapmış ve ailesi ile yaşamaya başlamış... Alşan, 47 yıl önce yaptığı evinin tapusunu almayı bekliyor.

“Vatan için canımı ortaya koydum”
   Diyalog muhabirine yaşadığı hayal kırıklığını anlatan Alşan, “Yıllarca uğruna mücadele ettiğim, canımı ortaya koyduğum vatanımda bana bir toprak parçası dahi fazla görülüyor” diyerek, hükümet yetkililerine sitem etti.
   47 Yıl önce büyük zorluklarla inşa ettikleri evleri için bir umut ‘tapu verilir’ diye bugüne kadar beklediklerini kaydeden Hüseyin Alşan, Ağırdağ bölgesinde 30’dan fazla evin hali arazide bulunduğunu ve yaklaşık 10 eve gerek İngiliz döneminde,  gerekse de geçtiğimiz yıllarda Bakanlar Kurulu kararıyla tapu verildiğini anlattı. 

“Adalet istiyorum”
   Geçtiğimiz yıl Kaymakamlık tarafından bölgede evlerin durumuyla ilgili toplantı düzenlendiğini söyleyen Hüseyin Alşan, toplantıda sözleşme hazırlandığını gördüklerini belirterek, tapu icarı yapılmak istendiğini anlattı. Hüseyin Alşan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu durumda ben 47 yıldır içinde oturduğum ev için 39 yıl, cüzi de olsa kira ödeyeceğim ve 39 yılın sonunda bu ev benim olacak. Bunun yanında sözleşmeye göre bu 39 yıl içerisinde eve bir çivi dahi çakmak yasaktır. Ben bu evi yapabilmek için gençliğimi heba ettim. Uğruna canımı ortaya koyduğum vatanımın bana layık gördüğü bu mu? Köyde bazı isimlerin evlerine Bakanlar Kurulu kararı ile tapu çıkarken, ülkeye büyük hizmetler vermiş ben ve benim gibiler neden tapularını alamıyor?” 
   “Devlet devletliğini yapsın ve herkese eşit davransın” diyen Hüseyin Alşan, hali arazilerdeki evlere tapu verilemiyorsa, hiç kimseye verilmemesi gerektiğini vurguladı. Alşan, adalet istediklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473