banner564

93 telefondan  78’i bulundu

KKTCELL abonelerinin kimlik bilgileri ile sahte taaahütnameler hazırlayıp satış yapan Bilge Tarkuç ve Yakup Güloğlu 7 gün daha polis hücresinde

93 telefondan  78’i bulundu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 19 Mart 2018 tarihinde ortaya çıkan ve iki kişinin tutuklandığı telefon vurgunu olayı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Sahte taaahiütname hazırlayarak 93 adet cep telefonu sattıkları öne sürülen zanlılar Bilge Tarkuç ve Yakup Güloğlu dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada sahte sözleşmelerle satılan 93 telefondan 78’inin bulunduğu açıklandı. 

Polisin araştırmaları sürüyor
Soruşturmayı yapan Polis Memuru Löğmen Yücetürk, 2017 ile 2018 yılları arasında, KKTCELL bayii olan “Dostel İletişim” isimli işletmede satış sorumlusu olarak görev yapan zanlı Bilge Tarkuç’un, abonelerin kimlik bilgilerini kopyalayarak, 60 kişinin ismine ait taahhütname hazırladığını ve 93 adet cep telefonunu zanlı Yakup Güloğlu’na sattığını söyledi. Telefonların 15 tanesinin bulunduğunu belirten Yücetürk, 78 cep telefonunun halen daha kayıp olduğunu ifade etti. Zanlı Bilge Tarkuç’un bir inşaat firması ile 72 bin 500 TL karşılığında ev sözleşmesi yaptığını, 13 bin TL peşinat ödediğini aktaran Yücetürk, zanlı hesabına zanlı Yakup Güloğlu ile zanlının kendisi tarafından kısa aralıklarla 153 bin TL para yatırımı olduğunu ifade etti. Zanlının bir takı dükkânından 12 bin TL’lik ziynet eşyası satın aldığının da belirlendiğini belirten Yücetürk,41 kişiden ifade temin edildiğini söyledi. Yücetürk, soruşturmanın sürdüğünü, aranmakta olan telefonların olduğunu belirterek, mahkemeden ek süre talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473