banner564

Abdullah'ın kaçma ihtimali var

Ukrayna uyruklu kadına tecavüz suçuyla tutuklu bulunan Abdullah Yasin Can, davalarını içeride bekleyecek

Abdullah'ın kaçma ihtimali var
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ da 25 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen Cinsel Tecavüz olayının zanlısı Abdullah Yasin Can, dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç huzuruna çıkarıldı.  Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 25 Ekim 2014 tarihinde Erdoğan Acar caddesi üzerinde yürümekte olan N.Y isimli Ukrayna uyruklu kadını yere yatırıp parmağını  vajinasına sokmak sureti ile Cinsel Tecavüz suçunu işlediğini söyledi.  Müşteki sırtında bulunan diş izleri ile zanlıdan alınan diş kalıbı örneklerinin bire bir uyuştuğunu  anlatan Derman, ayrıca müşteki kızın zanlıyı teşhis ettiğini aktardı.

Soruşturmaya müdahale edemez
DNA sonuçlarının beklendiğini ve soruşturmanın henüz tamamlanmadığını bildiren Derman, zanlının soruşturmaya müdahale edemeyecek bir pozisyonda olduğunu aktardı.  Zanlının işlemiş olduğu suçun ömür boyu hapislik cezası öngörecek kadar ciddi bir suç olduğunu anlatan Derman, bu bağlamda KKTC’ de sürekli olarak ikamet etmeyen zanlının davalarından kaçmasının kuvvet ile ihtimal olduğunu öne sürerek zanlının davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesini talep etti.

Ciddi ve vahim bir suç
Zanlı avukatı Aysel Uzun, zanlının davlarından kaçmayacağını iddia ederek uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.  Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, çok ciddi ve vahim bir suç ile yargılanacak olan zanlının gayrı yasal yollardan KKTC’yi terkederek yargılanmaktan kaçabileceği yönünde bulgu yaptığını söyleyerek, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek sartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezavi’ ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474