banner564

Hükümet sustu O konuştu

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, “İki GSM şirketi birleşti, Kıbrıslı Türkleri esir aldı” dedi

Hükümet sustu O konuştu
banner598
Mert ÖZDEŞ
   Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Kutlay Erk, GSM şirketleri tarafından cep telefonu faturalarına yapılan zammın Avrupa normlarına aykırı olduğunu söyledi.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada, “Avrupa’da bu yapılmaz, yasaktır. Bizim kurallarımızda da bunu yapmaları doğru değildir” diyen Kutlay Erk, hükümetin ‘pek üzerinde durmadığı’ GSM zammına en sert tepkiyi gösterdi.
   GSM operatörlerinin almış olduğu zam kararlarıyla hayatın pahalılaştığını belirten Kutlay Erk “İki GSM şirket birleşti, Kıbrıslı Türkleri esir aldı. İki şirket ile devam edemeyiz. Aksi halde Kıbrıslı Türkler güneydeki CYTA üzerinden konuşmaya başlayacak” dedi.
   Cep telefonlarına yapılan ‘anlaşmalı’ zamların, hayat pahalılığı oranını yukarılara çektiğini vurgulayan Kutlay Erk, “Bunun etkisi çok büyüktür. Eğer GSM zamları olmasaydı hayat pahalılığı yüzde 1.39 oranında kalacaktı” diyerek, yeni GSM şirketlerinin gelmesini istedi.
   Erk şöyle dedi:
   “Bu ikisi ispatlamıştır ki işbirliği yapıp, tüm Kıbrıslı Türkleri kendilerine esir olarak görüyorlar.
Dolayısıyla birleşerek tekelleşme gibi bir niyetleri varsa, üçüncüsü de, dördüncüsü, beşincisi de gelecek.Yoksa Kıbrıslı Türkler güneye geçip CYTA’yı kullanacak.”

Suistimal ediyorlar
   Mevcut GSM şirketlerinin “sen bana esirsin ve buna uyacaksınız” dediğini, üçüncü ve dördüncüsünün gelmemesi halinde insanların güneye akın edeceğini iddia eden Kutlay Erk
“İki tane GSM operatörü ile devam edemeyiz. Çünkü bunlar suistimal ediyor” dedi.
   Erk “hükümet bu konuda önlem alacak mı” sorusuna “Yani 2 tane firma işbirliği yapıp, Kıbrıslı Türkleri esir alacak da hükümet sessiz mi kalacak” sözleriyle yanıt verdi.
   Fiyatlar pahalı olduğu gibi kalitenin iyi olmadığını belirten Kutlay Erk “Avrupa’daki kalitenin gerisindedirler. Ama fiyatları daha yüksektir. O nedenle yeni rakipler gelmeli.Serbest rekabet gerçekleşince vatandaş hem kaliteli, hem de iyi fiyattan hizmet alabilmeli”dedi.
   Mevcut şirketlerin Kıbrıslı Türklere yönelik tavırlarının kötü olduğunu ifade eden Kutlay Erk, sayının artması halinde rekabetin artacağını ve sıkıntıların ortadan kalkabileceğini kaydetti.

İstifalar hükümeti etkileyecek... 
DP-UG’de yaşanan istifalarla ilgili yorumu sorulan Genel Sekreter Kutlay Erk, konunun hükümeti etkileyecek bir gelişme olduğunu belirterek, komiteler ve daha birçok yönde olumsuzluk yaşanacağını söyledi. İstifa edenlerin vekil seçildiklerinde halka verdikleri sözleri olduğunu hatırlatan Erk, bu şekilde bir partiden istifa edip sürekli parti değiştirip Meclis aritmetiğiyle oynanmasının doğru olmadığını, bunun seçmenin ve o partinin iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti.
Erk, “Sanırım ilk seçimde seçmen bunlara itibar etmeyip gereken cevabı verecek” dedi.

“Bunlar hoş değil...”
Hükümetin kurulduğu dönemlerde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak yetkili kurullarla bir araya gelerek sıkıntıları aştıklarını belirten Erk, şimdi tam verim alınacağı dönemde önce bakanların, ardından komite üyelerinin değiştiğini söyledi. Erk, “Şimdi istifalardan sonra yeni komiteler oluşturulması gerekir. Bunlar hoş değil. Siyasetçilerin vatandaşların sorunları ilgili çözüm üretmesi lazım. Burada CTP’nin hiçbir günahı yok. Ama komiteler bu gelişmelerden dolayı verimli çalışamıyor. Bakanlar Kurulu her şeyi çözemez. Meclise gönderilen yasalarla sorunlar çözülebilir” dedi.

“Erken seçim gündeme gelebilir”
Yaşanan bu gelişmelerin erken seçime neden olup olmayacağı sorulan Erk, önce süreci görmeleri gerektiğini belirterek, “Biz hala daha hükümet olarak insanların sorunlarını çözme azmindeyiz. Ama eğer ortağımızın içindeki sorunlardan dolayı sorunlar çözülemezse belki de erken seçimin gündeme gelmesi lazım” dedi. Ortada kendileriyle ilgili bir takım istekleri olan milletvekilleri olduğunu savunan Erk, bu vekillerin hangi partiye giderlerse gitsinler aynı tavırları sürdüreceklerini söyledi. “Biz CTP olarak bir sene içinde erken seçim görmüyoruz. Ama istenirse biz seçime hazırız” diyen Erk, ısrarlarının halkın sorunlarını çözecek şekilde hükümet etmek olduğunu vurgulayarak özveriyle çalıştıklarını belirtti.

“Müşavirlik konusunda gerekli adım atılmadı...”
Hükümetin göç yasası, kamu reformu, atamalar ve müşavirlik konularında 15 ayda yeterli adımları atamadığı yönündeki soruya cevap veren CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, müşavirlik sistemi için kamu reformunu hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.
Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Erk, “Umarım bu çalkantılı dönem kamu reformuyla son bulur. Bütün yılın bütçesini konuşuruz. Zaman zaman bürokratlar değişiyor ama gelir gelmez bürokratlar kapı önüne konmuyor. Önce bir şans veriliyor sonra değiştiriliyor” dedi.
Erk, KIB-TEK yönetim kurulunun siyasi müdahalelere kapalı çalıştığını; sürdürülebilir bir yapı oluşturulacağını; 2016’nın ekonomik programının hükümetçe yapılacağını; 2011 yılından sonra istihdam edilenlerin başlangıç maaşlarının düzenlenmesi için hayat pahalılığı oranıyla ilgili yasaya ihtiyaç duyulduğunu da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474