banner564

Hükümet=29

DP’den istifa kararı alan 3 milletvekili kararından dönmedi, Mentaş Gündüz “şimdilik vazgeçtim”dedi

Hükümet=29
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu ve İskele Milletvekili Hamit Bakırcı partiden istifa ettiklerine dair dilekçelerini dün saat 10.15’te Meclis Başkanlığı’na sundu.
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, partisinden 3 milletvekilinin partiye ve Meclis Başkanlığı’na istifalarını sunduğunu ifade ederek, milletvekillerini, istifaların Meclis’te görüşüleceği Perşembe gününe kadar kararlarını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. 
Denktaş, “Hükümet devam edecektir, daha da sıkı ve disiplinli bir çalışma içerisine girmek zorundadır, çünkü sayı 29’a düşmüştür. Hükümet açısından bir değişim mevzubahis değil” dedi. 
İstifaları “yanlış bir karar ve yanlış bir adım” olarak değerlendiren Denktaş, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün, istifasını Ahmet Kaşif’e verdiğini, ancak yaptıkları değerlendirmelerden sonra geri çektiğini anlatarak, “Ben perşembe gününe kadar kendilerine fırsat vermek istiyorum, yanlış bir karar, yanlış bir adım atıyorlar” dedi. 

“Bakan atama yetkisi bende”
İstifa gerekçelerini henüz duymadığını, dinlemediğini, bunları duyduğunda gerekli cevabı verebileceğini ifade eden Denktaş, basın mensuplarının “tek başınıza hareket edip kararlar aldığınız söyleniyor” sözüne karşılık, “Doğrudur bakanların atamaları konusunda yetki bendedir, parti içerisindeki ‘topyekun bakan değişikliğine gidelim’ kararı üzerine bakanlar değiştirildi, bakanı da kimi atayacağım yetkisi bendedir” diye konuştu. 

Kaşif: Makam sevdalısı değilim… 
DP Ulusal Güçler’den istifa eden milletvekilleri Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Ahmet Kaşif adına basına konuşan Kaşif de, “makam sevdalısı” olmadığını belirterek, kimsenin sözüyle kararından geri dönmesinin söz konusu olmadığını, istifalarını geri alma gibi bir durumun kesinlikle olmadığını vurguladı. 
Kaşif, bildiği ve inandığı doğrular yolunda hareket ettiğini, herkesin istediği yorumu yapabileceğini belirterek, genel başkanın cümlelerini kendisine yakıştırmadığını kaydetti. 
Kaşif, yola bağımsız milletvekili olarak devam edeceklerini de söyledi. 

Gündüz: Parti içi muhalefet yapacağım 
İstifasını geri alan Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ise, ülkenin erken seçime hazır olmadığını, hükümetin halka verdiği sözler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Meclis komitesinde yürüttüğü görevleri göz önünde bulundurarak, istifasını geri aldığını söyledi. 
Gündüz, ancak parti içerisinde ciddi anlamda muhalefet yapacağını, başkanlığını yürüttüğü Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde, kamu reformu ve geçicilerle ilgili çalışmaları sürdüreceğini ifade ederek, partide sıkıntının “iletişimsizlik” olduğunu, istifa düşüncesini de bu yönde aldığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474