banner564

‘Affet hakim Bey’

Türkiye’de avukatlık yapan Mert, Kıbrıs’ta hukuk okuyan arkadaşı Can’ın yerine sınava girerek, başını belaya soktu

‘Affet hakim Bey’
banner598

 Suna ERDEN

Avukat Mert Oktar ile Yakın Doğu Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi öğrencisi Hüseyin Can Yıldızoğulları’nın uyanıklığı başlarına bela oldu. Öğrenci olan Yıldızoğulları, avukat arkadaşı Oktar’ın kendi yerine Ticaret Hukuku sınavına girmesini istedi. Oktar ise Yıldızoğulları’nın öğrenci kimliğine kendi ismini yazarak 25 Mayıs tarihindeki sınava girdi. Ancak çok geçmeden foyaları ortaya çıkan iki arkadaş polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Oktar’ın Türkiye’de avukatlık yaptığı belirtildi. 

Foyaları ortaya çıktı
Meselenin soruşturmasını yürüten polis, zanlı Mert Oktar’ın 25 Mayıs 2018 tarihinde, saat 11.00 sıralarında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin sınav salonunda, üniversitede öğrenci olan Hüseyin Can Yıldızoğulları’nın kimliğini sahteleyerek sınav görevlisine kendisini Yıldızoğluları olarak tanıtıp, onun adına Ticaret Hukuku sınavına girdiğini söyledi. Polis, olayın fark edilmesi üzerine yapılan şikâyet üzerine zanlılar Oktar ve Yıldızoğluları’nın tespit edilerek tutuklandığını ve birer gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini açıkladı. 
Soruşturma yapılacağını kaydeden polis, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Doktor karar verecek
Polisin ardından söz alan zanlı Mert Oktar, kapalı yerde kalması durumunda krize girdiğini belirterek, doktor kontrolünde tutuklu kalmayı talep etti. Yargıç Vedia Berkut Barkın, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesi ve zanlı Oktar’ın doktorun vereceği rapora göre tutuklu kalması gerektiği yerin belirlenmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474