banner564

Alçakça arkadan vuruldu

Güvercinlik’te 20 yıl önce vatani görevini yerine getirirken nöbet esnasında Rum askerlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Allahverdi Kılıç anıldı

 Alçakça arkadan vuruldu
banner598
Yılmaz YAKAR
Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik’te 20 yıl önce vatani görevini yerine getirirken nöbet esnasında Rum askerlerinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Allahverdi Kılıç anıldı.
Allahverdi Kılıç’ın şehit olduğu nöbet kulübesinin önünde düzenlenen törende Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, KTBK Komutanlığı adına 61. Piyade Alay Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Sezgin Erdinç, GKK adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, siyasi parti, dernek, vakıf kurum ve kuruluş temsilcileri çelenk koydu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ile 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan İkmal Yüzbaşı Kıvanç Tutanak’ın konuşmasıyla sona erdi.
Ertan Ersan, Allahverdi Kılıç’ın 20 yıl önce vatan topraklarını korurken alçakça arkadan vurularak şehit edildiğini, Burhan Cihangir’in de ağır yaralandığını kaydetti.
Devletten, bayraktan ve bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ersan, 1974 öncesi günlere dönmek istemediklerini kaydetti.

Tutanak: Cumhuriyeti korumak görvimiz
Yüzbaşı Kıvanç Tutanak da, 15 Kasım 1983’te kurulan KKTC’nin Türkiye ile birlikte yıllardır sürdürülen azimli ve kararlı mücadelenin eseri olduğunu kaydetti.
Tutanak, şehitler ve gaziler verilerek sahip olunan devleti ve cumhuriyeti korumak ve kollamanın mücahidin en başta gelen görevi olduğunu kaydetti.
Özgür vatana, onurlu cumhuriyete ve dalgalanan bir bayrağa sahip olunduğunu vurgulayan Tutanak, Türkiye ve Barış Harekatı olmasa bugün kendi kaderini tayin etme hakkı ve eşitlik olmayacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473