banner564

Liderler buna ne diyecek?

Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar göre, Rumlarda saatler 7'yi gösterdiğinde bizde 8 olacak

Liderler buna ne diyecek?
banner598
Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında, yaz saati uygulamasının Türkiye’deki gibi değiştirilmemesine karar verildi. Alınan bu karardan sonra Rumlarda saatler 7'yi gösterdiğinde bizde 8 olacak. Liderlerin bu konuda ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak konusu 9oldu.
Bakanlar Kurulu dün ayrıca hükümetin şebeke suyundan aldığı yüzde 5 KDV’nin kaldırılmasına karar verdi. Doğrudan Gelir Desteği avans ödemelerinin ve patates üreticilerinin avans ödemelerinin ve süt ödemelerinin de bugünden itibaren yapılmasına karar verdi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün dün Bakanlar Kurulu’nun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bugünden itibaren bin 41 süt üreticisine ödenmek üzere 8 milyon TL civarında paranın aktarıldığını da açıkladı.

Doğrudan gelir desteği bugün ödeniyor
2015-2016 üretim yılı Doğrudan Gelir Desteği avans ödemesi olarak da Tahıl, Nadas, yem bitkisi ve narenciye alanlarına ait toplam 7 bin 657 üreticiye 16 milyon 753 bin TL’nin kooperatif ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacağını kaydeden Özgürgün, ödemelerin bugünden itibaren yapılacağını söyledi.

Patates üreticilerine avans
Özgürgün, “Toprak Ürünleri Kurumu, patates üreticilerine avans ödemeleri için üreticilerden satın aldığı bin 260 ton patates ürünü için 70 üreticiye kiloda 50 kuruş olmak üzere avans olarak 577 bin 704 TL ödeme yapmıştır” dedi.

Yüzde 3’lük tük fonundan 22 ürün çıkarıldı
Özgürgün, Bakanlar Kurulu’nun, H(K-1) 695-2016 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Toprak Ürünleri Kurumu’na yüzde 3’lük katkı payı kesilecek ürünler içerisinden, bitkisel ve hayvansal ürüne girdi teşkil eden ve halkın beslenmesinde önemli yeri bulunan ekmeklik buğdaydan oluşan 22 ürünün de çıkarıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474